Nemzetisport.hu 2011.09.09 12:30 Frissítve: 2014.09.24 01:58

Torna ob: a világbajnok Berki Krisztián több szeren is indul a versenyen

Különleges verseny vár a nagyközönségre szombaton és vasárnap 10.30-tól a Tornacsarnokban, ahol a tornászok Swietelsky-Vasúttechnika-kupáért kiírt országos bajnokságát rendezik, amelyen természetesen indul a világbajnok Berki Krisztián is.

 

 

Ez a megmérettetés több szempontból is különleges. Egyrészt mind a férfiak, mind a nők számára az ob a második vb-válogató is egyben, ami azt jelenti, hogy itt válhat véglegessé az októberi tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon részt vevő magyar csapat. A válogatott versenyzők számára ez az utolsó hazai viadal a vb előtt, ráadásul Berki Krisztián a lólengés mellett hivatalosan most mutatkozik be a magyar közönség előtt más szeren is.

Magyar Zoltán MATSZ-elnök tájékoztatása szerint másrészt azért is lesz különleges az ob, mert megpróbálják a korábbi elképzeléseknek megfelelően látványosabbá, érdekesebbé tenni. Az első napon az egyéni összetett viadalt, míg a másodikon a szerenkénti döntőket rendezik. Vasárnap a versenyt látványos show-elemek is színesítik majd: lesz akrobatikabemutató, hálótánc és zene is, valamint élőben szólal meg a Barcelona című dal.

„Nagyon várjuk a nézőket, hiszen a szerenkénti döntőt már az új elképzelések szerint alakítottuk ki – kezdte Magyar Zoltán. – Megpróbáljuk érthetőbbé tenni a gyakorlatokat, kommentáljuk azokat, táblán mutatjuk be a kiinduló pontszámot, hogy a kilátogatók is jobban értsék a látottakat. Ráadásul több szeren is sikerült megvalósítanunk, hogy felváltva versenyeznek a nők és a férfiak, így biztos, hogy átláthatóbb, látványosabb lesz a viadal. A show-elemeket sem nélkülözzük, lesznek bemutatók és élő zene is."

2020.01.25 16:43:18

Német labdarúgás M. G.

A müncheniek gáláztak, Lewandowski megint betalált, a vendégeknek szemernyi esélyük sem volt.

2020.01.17 20:21:31

Német labdarúgás T. I.

A Schalke zsinórban hat nyeretlen bajnoki után tudta újra legyőzni a Mönchengladbachot.

2020.01.10 10:44:19

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Alex Nübellel jöhet az újabb kapusreform a Bayernnél. De eleget tanultak-e Michael Rensing esetéből?

2020.01.09 22:46:49

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2020. Elképesztő támadótrió a BVB-nél, a Barcelonától kért védőt a Schalke.

2020.01.05 23:49:59

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Abban az időben az MTK elleni barátságos mérkőzések körülbelül annyira voltak keresettek, mint manapság a Real Madrid vagy a Barcelona elleniek.