Teke-vb: világcsúcs közelében a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2013.05.23. 15:31
Tovább menetel a férfi tekeválogatott is a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon. A magyar együttes az utolsó meccsén 8:0-ra megverte Ausztriát, így továbbra is százszázalékos, a legjobb négy között pedig a lengyelek, a csehek vagy a macedónok következhetnek, ez később dől el – adta hírül a Magyar Tekeszövetség sajtóosztálya.

A hazai világbajnokságon a válogatott ellen még szettet sem nyertek az ellenfelek. Fehér László csapata mind a három csoportmeccsen magabiztos, 8:0-s győzelemet aratott. Előbb az észteket, majd a bosnyákokat, csütörtökön pedig az osztrákokat nullázták le a mieink. Csütörtökön ráadásul a magyar csapat 3952 fás teljesítménnyel zárt, ezen a vb-n ez a csúcs eddig, a világrekordtól pedig csupán 20 fával maradt el a válogatott. A legeredményesebb játékos Kiss Norbert volt 686 fával.

Dávid Veronika szerint minden jól alakul Zalaegerszegen. „A magyar csapatok, és a szervezőkkel karöltve, minden szinten jól teljesítenek. Külön öröm, hogy az egyes válogatottak jól érzik magukat Magyarországon. Sikerült egy világszínvonalú pályát felépítenünk a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokba és a szokásosnál nagyobb az érdeklődés a média részéről is." – mondta a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

Teke-vb, Zalaegerszeg, férfiak, A-csoport, 3. kör
Magyarország–Ausztria 8:0 (3952:3637)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik