Sílövészet: Tarjei Bö egy büntetőkörrel is győzött Hochfilzenben

Vágólapra másolva!
2011.12.15. 16:01
Címkék
A férfiak 10 km-es sprintversenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata az ausztriai Hochfilzenben. A győzelmet az összetett világkupa címvédője, a norvég Tarjei Bö szerezte meg, négy másodperccel megelőzve a francia Martin Fourcade-ot, míg a harmadik az orosz Tyimofej Lapsin lett.

A szakadó hóesésben rendezett versenyen az első lövészet után a német Florian Graf vezetett, ám ő a második sorozatban hármat is rontott, így alaposan visszaesett.

Érdekes módon viszont a második lövészetet követően Bö vette át a vezetést, aki az első lövészetében egyszer hibázott, s akkor csak a harmincadik helyen állt. A két lövészet között azonban szenzációs sífutó teljesítménnyel rukkolt ki, s ez nem ment a lövészete kárára sem, hiszen az álló sorozatban hibátlan maradt.

Legnagyobb riválisa Martin Fourcade volt, aki mindkét lövészete során egyszer rontott, de így is csak 7.4 másodperccel volt lemaradva a második sorozat után Bö mögött. A záró futásban is tudott valamennyit hozni a norvégon, akinek azonban így maradt 4 az előnyéből.

Az összetett világkupában holtversenyben élen álló svéd Bergmann és norvég Svendsen ezúttal nagyon gyengén lőtt, mindketten négyszer hibáztak, utóbbi az 54., előbbi a 85. helyen zárt, azaz egyikőjük sem szerzett pontot, sőt a svéd az üldözéses versenyen sem indulhat majd. Így viszont az eddigi harmadik, de most győztes Bö vette át a vezetést, és még Fourcade is megelőzte az említett duót.

SÍLÖVŐ-VK, HOCHFILZEN (AUSZTRIA)
FÉRFI 10 KM-ES SPRINTVERSENY
1. Tarjei Bö (norvég) 23:57.2 (1)
2. Martin Fourcade (francia) +4.0 (2)
3. Tyimofej Lapsin (orosz) +17.2 (0)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Tarjei Bö (norvég) 265
2. Martin Fourcade (francia) 253
3. Carl Johan Bergman (svéd) 225
Emil Hegle Svendsen (norvég) 225
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik