Sílövészet: Svendsen oktatott, de Bö lett a szezon legjobb üldözője

Vágólapra másolva!
2011.03.19. 16:56
Címkék
Emil Hegle Svendsen győzelmével ért véget Oslóban a férfi sílövők üldözéses világkupaversenye. A norvég mögött honfitársa, Tarjei Bö lett a második és Martin Fourcade a harmadik. A szakági vk-t Bö nyerte meg.

A sprintet nyerő német Andreas Birnbacher nem indult, így a svéd Björn Ferry kezdhette meg az élről az üldözéses versenyt, mégpedig 34 másodperces fórral a német Alexander Wolffal szemben. Ferry sokáig az élen halad, ám a norvég Emil Hegle Svendsen, valamint a francia Martin Fourcade befogták és lehagyták.

Ferry végül a negyedik lett, a győzelmet pedig Svendsen, a norvég Tarjei Bö, valamint Fourcade döntötte el egymás között. Svendsen néhány száz méterrel a cél előtt robbantott, simán lehagyta az addig vele együtt haladó társait, és végül megnyerte a viadalt.

A másik két dobogós produkciója is minden elismerést megérdemel, hiszen Tarjei Bö a 44. helyről, 2:05 perces hátránnyal indulva lett második, míg a bronzos Martin Fourcade 1:47-es hátránnyal vágott a távnak a 35. pozícióból.

Az üldözéses szakág legjobb így Tarjei Bö lett. Összetettben még nem dőlt el semmi, a vasárnapi tömegrajtos vidalon Svendsen még befoghatja Bőt, bár a 31 pontos hátránya soknak tűnik.

SÍLÖVÉSZET, VK-VERSENY, OSLO

Férfi üldözéses (12.5 km). A végeredmény:

1. Emil Hegle Svendsen (norvég) 32:59.2 (3 büntetőkör)

2. Tarjei Bö (norvég) +0.6 (1)

3. Maritn Fourcade (francia) +7.3 (1)

A szakági vk végeredménye:

1. Tarjei Bö 334 pont

2. Martin Fourcade 320

3. Emil Hegle Svendsen 304

Az összetett vk állása (még 1 verseny van hátra)

1. Tarjei Bö 1076 pont

2. Emil Hegle Svendsen 1045

3. Martin Fourcade 954

 

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik