Rövid pályás úszó ob: Szepesi Nikolett országos csúccsal tért vissza

Vágólapra másolva!
2009.11.13. 11:41
Címkék
Országos csúcsot ért el 200 méteres hátúszásban Szepesi Nikolett a százhalombattai rövid pályás ob nyitónapján, a péntek délelőtti selejtezőben. Gyurta Dániel a saját csúcsán javított 200 méter mellen.

Amint arról Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek beszámolt, a Kőbánya SC versenyzője 2:05.82 perc alatt ért célba, ezzel a múltnak adta át Verrasztó Evelyn 2:05.91-es magyar rekordját, amit a Jövő SC-Veolia úszója hat nappal ezelőtt állított fel a moszkvai Világkupán.

Szepesi teljesítménye azért is elismerésre méltó, mert a 22 éves, korábbi sokszoros magyar bajnok, Eb-bronzérmes úszó idén januárban bejelentette visszavonulását, majd – újragondolva döntését – "reaktiválta" magát, de csak szeptember elején tért vissza az élsportba.

"Örülök a sikeres újrakezdésnek" – kommentálta visszafogottan tanítványa eredményét Turi György, a kőbányaiak mesteredzője.

A 25 méteres medencében zajló százhalombattai ob-n Gyurta Dániel is csúcsdöntéssel kezdte meg szereplését: a Jövő SC nagymedencés világbajnoka, olimpiai ezüstérmese fő számában, 200 méter mellen saját eddigi legjobbját, a 2007. december 16. óta élt 2:05.49 percet módosította péntek délelőtt 2:04.61-re.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik