Premier League: Allardyce-t azonnali hatállyal menesztette a Blackburn

Vágólapra másolva!
2010.12.13. 18:16
null
"Big Sam" kénytelen átadni a helyét (Fotó: Reuters)
Az angol élvonalbeli Blackburn Rovers vezetősége azonnali hatállyal menesztette Sam Allardyce menedzsert.

Allardyce-szal együtt segítőjének, Neil McDonaldnak is ajtót mutattak a klub indiai tulajdonosai. A Rovers elvesztett hármat legutóbbi öt bajnokijából és a 13. helyen áll a Premier League-ben.

A klubvezetés stratégiai döntéssel indokolta Allardyce menesztését. Ideiglenesen Steve Kean irányítja a lancashire-i csapatot.

Ez a második edzőváltás az angol élvonal 2010–2011-es szezonjában (az idénykezdet előtti változásokat nem vettük figyelembe), december hatodikán a Newcastle menesztette Chris Hughtont, akit Alan Pardew váltott.

„Sokkolt a döntés, nagyon csalódott vagyok, hogy el kell hagynom a Blackburn Roverst. Nagyon büszke vagyok arra, hogy irányíthattam ezt a csapatot, remek kapcsolatom volt a játékosokkal, a munkatársaimmal és a szurkolókkal is" – mondta a megdöbbent Allardyce a BBC-nek.

„Egyértelmű, hogy az új tulajdonosok hozták meg a döntést. Big Samnek [Allardyce beceneve – a szerk.] nagy egója van, és elképzelhető, hogy összeütközésbe került a főnökökkel. Jó munkát végzett" – értékelte a menesztést a BBC Radio 5-nak Robbie Savage, a Rovers volt középpályása. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik