Olaszország: elkerülnék a későbbi káoszt - módosíthatnak a naptáron

Vágólapra másolva!
2012.02.01. 18:26
Címkék
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) és a játékosok szakszervezete (AIC) megvizsgálja, hogyan tudnák a jövőben elkerülni a mostani héthez hasonló káoszt, amikor a zord időjárás miatt már három mérkőzést kellett elhalasztani a hétközi fordulóból, és a hétvégi kör megrendezése is kétségessé válhat.

„Eljött az idő, hogy változtassunk valamin. Majdnem az összes olasz stadion elöregedett, így pedig képtelenség a mostanihoz hasonló körülmények között meccseket rendezni. A felújítások hosszú évekig tartanának, az egyetlen megoldás, ha augusztusban kezdenénk a szezont, és hosszabb lenne a téli szünet" – mondta Demetrio Albertini, a FIGC alelnöke.

Damiano Tommasi, a játékosok szakszervezetének elnöke ehhez annyit tett hozzá, hogy meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogyan tudnának a melegebb időszakban több meccset rendezni.

Mint ismert, a havazás miatt kedden elhalasztott Parma–Juventus mérkőzés mellett további két, szerdára kiírt találkozó (Siena–Catania, valamint a Bologna–Fiorentina) marad el az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik