HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.10.07 14:08 Frissítve: 2014.02.26 03:13

Ökölvívó-vb: Káté és Varga után Harcsa Zoltán is olimpiai kvótás

Harcsa Zoltán is olimpiai kvótát szerzett a baki ökölvívó-világbajnokságon, miután az őt a nyolcaddöntőben legyőző ukrán Jevgen Hitrov pénteken bejutott a 75 kg-osok fináléjába.

 

A baki ökölvívó világbajnokság pénteki elődöntői sajnos már csak közvetve bírtak magyar érdekeltséggel, ugyanis két nappal korábban utolsó két honfitársunk, Káté Gyula (64 kg) és Varga Miklós (60) is elbúcsúzott a versenytől. A nyolcaddöntőben Harcsa Zoltánt (75) legyőző ukrán Jevgen Hitrovnak viszont még szurkolni kellett, ugyanis döntőbe kerülésével a magyart is kvótához juttathatta. Az izgalom csak másfél menetig tartott, ugyanis Hitrov egy elemi erejű ütéssel földhöz vágta a román Bogdan Juratonit, így biztossá vált, hogy a magyar válogatott három kvótával utazik haza Bakiból.

Harcsa Zoltán már a mérkőzés előtt elmondta, hogy jobban izgul, mint saját meccsei előtt. Ökölbe szorított kézzel ült csapattársai között, akik a fekvő román láttán sorban gratuláltak neki.

„Iszonyatosan izgultam, bár megnyugtatott a tudat, hogy az ukrán azzal a románnal bokszolt, akit én már korábban megvertem. Akkor nyugodtam csak meg, amikor kihirdették az eredményt. El sem hiszem, hogy olimpiai résztvevő vagyok. Tizennyolc évesen ez nagyon nagy dolog" – mondta Harcsa Zoltán.

A magyar csapat ugyan érem nélkül, ám három londoni hellyel zárta a vb-t, melynek döntőit szombaton rendezik.

2019.02.18 19:41:44

Minden más foci nemzetisport.hu

Magyar és külföldi példák Zlatan Ibrahimovictól Gera Zoltánig.

2019.02.15 19:16:54

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Nem a 2018-as aranylabdásra osztják a szuperhős szerepét a hirdetők, Angliában szappanoperában játszó csúnyácska színésznőhöz hasonlítják.