Női kézi Eb: nem szereztek érmet a házigazda dánok, a románoké a bronz

Vágólapra másolva!
2010.12.19. 16:09
Címkék
Egyetlen nem skandináv együttesként a román női kézilabda-válogatott jutott be az Európa-bajnokságon a legjobb négy közé, és végül bronzérmet szerzett a tornán, miután a gólszegény bronzmérkőzésen 16–15-re legyőzte a társházigazda Dániát.

Nem hozott gólgazdag meccset a bronzcsata, amelyen bár a dánok szerezték az első gólt, de utána átvette a vezetést Románia. A hazai közönség előtt szereplő Dánia fordítani tudott, ám a hajrá ismét keleti szomszédainké volt, akik 9–7-re vezettek a szünetben.

Az előny végig kitartott a második félidőben is. Noha az utolsó percen belül az egyenlítésért támadhattak a dánok, a parádézó Tolnai védte Skov lövését.

Az Eb dobogósai kvalifikálják magukat a 2011-es brazíliai világbajnokságra, az Európa-bajnok ráadásul mindjárt a 2012-es londoni olimpiára is. A dánok tehát nem szerezték meg a bronzérmet, ráadásul még selejtezőt is kell majd játszaniuk a vb-részvételért a lengyelekkel.

A Norvégia–Svédország döntőt élő, szöveges tudósításban közvetítjük. 

NŐI KÉZILABDA EB 
BRONZMÉRKŐZÉS
Dánia–Románia 15–16 (7–9)
Gólszerzők: Skov, Norgaard 4–4, Thorsgard 2, Kviesgaard, Dalby, Möller, Jörgensen, Kristensen 1–1, ill. Neagu 6, Nechita 4, Stanca, Ardean Elisei 2–2, Fieara, Geiger 1–1.
DÖNTŐ
Norvégia–Svédország 17 óra

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik