NFL: Rodgers agyrázkódást szenvedett, a Packers kikapott

Vágólapra másolva!
2010.12.12. 22:46
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának 14. fordulójában az első számú irányítóját, Aaron Rodgerst agyrázkódás miatt elveszítő Green Bay Packers meglepetésre 7–3-ra kikapott a Detroit Lionstól.

A Detroit Lions 7–3-ra legyőzte a Green Bay Packerst, és ez még úgy is hatalmas meglepetés, hogy Aaron Rodgers, a „sajtfejűek" klasszis irányítója agyrázkódást szenvedett a második negyedben, és helyét Matt Flynn vette át.

A Lionsnál a harmadik számú quarterback, Drew Stanton irányított, és a negyedik játékrészben kiosztott touchdownpasszával megnyerte a meccset a Detroitnak: a vezérét vesztő Packers-támadósor ugyanis csak egy Mason Crosby-mezőnygóllal tudott pontot szerezni.

Bár Darren McFadden (123 yard, 2 TD) volt a mezőny legeredményesebb futója a Jacksonville Jaguars–Oakland Raiders találkozón, mégis a 101 yardig és 1 touchdownig jutó Maurice Jones-Drew örülhetett jobban, ugyanis nagy segítséget kapott Rashad Jenningstől (109 yard, 1 TD), és a Jaguars 38–31-re legyőzte a Fosztogatókat.

A Pittsburgh Steelers elsősorban remek védelmének köszönhette a 23–7-es győzelmet a Cincinnati Bengals elleni csoportrangadón, ugyanis Troy Polamalu és LaMarr Woodley is visszavitte egyszer-egyszer a célzónán belülre Carson Palmer lefülelt passzát. A Bengals sorozatban tizedik meccsét veszítette el, ha a következő fordulóban is kikap, beállítja a vonatkozó negatív klubcsúcsot.

Az Atlanta Falcons érvényesítette a papírformát, és 31–10-re győzött a Carolina Panthers ellen: a nagyszerűen játszó Michael Turner 112 yardot és három touchdownt futott, Matt Ryan pedig 227 yardot és egy TD-t passzolt. A Falcons 11–2-es mérleggel áll, és továbbra is vezeti a Nemzeti főcsoportot.

Sorozatban negyedik hazai meccsét is elveszítette a Washington Redskins: a fővárosiakat ezúttal a Tampa Bay Buccaneers tréfálta meg, 17–16-ra. A floridaiak fiatal irányítója, Josh Freeman (266 yard, 1 TD) a szezonban már ötödször fordította meg az állást a negyedik negyedben, ezúttal Kellen Winslownak adott egy 41 yardos passzt 3:47-el a vége előtt. A Redskins Santana Moss elkapásával visszajött a meccsbe, de a hazaiak kilenc másodperccel a vége előtt nem tudták letenni a labdát a jutalomponthoz – így hosszabbítás helyett a Tampa Bay játékosai örülhettek.

A Cleveland Browns matematikai esélyét is elveszítette a rájátszásba jutásra, azt követően, hogy 13–6-ra kikapott a Buffalo Billstől.

 NFL
14. FORDULÓ
Washington Redskins–Tampa Bay Buccaneers 16–17 
Buffalo Bills–Cleveland Browns 13–6 
Carolina Panthers–Atlanta Falcons 10–31 
Detroit Lions–Green Bay Packers 7–3 
Jacksonville Jaguars–Oakland Raiders 38–31 
Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals 23–7 
KÉSŐBB
San Francisco 49ers–Seattle Seahawks   
New Orleans Saints–St Louis Rams   
San Diego Chargers–Kansas City Chiefs   
Chicago Bears–New England Patriots   
Arizona Cardinals–Denver Broncos   
New York Jets–Miami Dolphins   
Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles   
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉSEK
Minnesota Vikings–New York Giants   
Houston Texans–Baltimore Ravens  
CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSZOTTÁK
Tennessee Titans–Indianapolis Colts 28–30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik