NFL: ráadásban győzte le esélyesebb ellenfelét a Dolphins és a Patriots

Vágólapra másolva!
2010.10.18. 00:26
Címkék
Az Amerikai Főcsoport Keleti csoportjának (AFC East) csapatai számára jól alakultak a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 6. fordulójának 19 órás mérkőzései: a Miami Dolphins és a New England Patriots egyaránt hosszabbításos mérkőzésen 23–20-ra legyőzte előzetesen esélyesebbnek tartott riválisát, a Delfinek a szezon előtt sok szakértő által Super Bowlba várt Green Bay Packers, a Hazafiak hazai pályán a Baltimore Ravens ellen diadalmaskodtak.

Ellentétes előjelekkel várták a győztesek a hosszabbítást, hiszen a Miami 16 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt még 20–13-ra vezetett a Sajtfejűek vendégeként, ám a végül 313 passzolt yardig jutó Aaron Rodgers 1 yardos futásával egyenlítettek a hazaiak (20–20; 4 és 1-re sikerült bevinni a labdát), míg a New England a 4. negyedben már tízpontos hátrányban is volt (10–20), végül az utolsó másodpercekben már a győzelemért támadhatott, igaz, ez ekkor még nem sikerült (20–20).

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A ráadásban mindkét összecsapáson többször is pályára kellett lépniük a puntereknek – megemlítendő, hogy a Patriots magyar származású játékosa, Meskó Zoltán egészen parádés, 65 yardos rúgással taszította nehéz mezőnypozícióba a Hollókat, melyet követően Tom Brady ismét győztes drive-ot vezetett, a mérkőzésen a Hazafiakhoz 98 elkapott yarddal visszatérő Deion Branch hathatós segítségével – végül Green Bayben Dan Carpenter 44 yardos mezőnygólja szállította a győzelmet, míg a foxborough-i együttes Stephen Gostkowski 35 yardos sikeres rúgása után ünnepelhetett.

A papírformának megfelelően a(z erősorrendünkben vezető) Pittsburgh Steelers az eltiltásából visszatérő Ben Roethlisberger (257 yard, 3 TD, 1 interception) vezetésével magabiztosan legyőzte a szezonban harmadik irányítóját bevető Cleveland Brownst. Colt McCoy, az idei játékosbörze 3. körében kiválasztott korábbi egyetemi klasszis bemutatkozása miatt azonban nem kell, hogy szégyenkezzen, bár kétszer is az ellenfél játékosát találta meg átadásával, emellett 281 passzolt yardot és egy touchdownt beletett a közösbe.

A Detroit Lions New Yorkban is veszített, így sorozatban 24. idegenbeli vereségét szenvedte el, amellyel beállította az NFL negatív rekordját. Az Oroszlánok levegőben elég szépen tudtak haladni a Giants ellen, és Eli Manninget is mindössze 177 yardon tartották, ám az Ahmad Bradshaw vezette New York-i futójátékkal, valamint a kettővel több labdaeladással nem tudtak mit kezdeni végül.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább nyeretlen az NFL 2010-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Nem mindennapi mérkőzésen múlta felül a Houston Texans otthon a Kansas City Chiefset, hét perccel a találkozó vége előtt a hazaiak még tízpontos hátrányban voltak (21–31), ám a ligát futott yardokban vezető Arian Foster, valamint Andre Johnson TD-jével végül meg tudták fordítani a találkozót.

A Philadelphia Eagles Kevin Kolb (326 yard, 3 TD) és Jeremy Maclin (159 elkapott yard, két TD) nagyszerű játékának is köszönhetően a mérkőzést fantasztikusan kezdő DeSean Jackson (31 yardos futott, majd 34 yardos elkapott TD) sérülése ellenére is magabiztosan győzte le az első öt forduló után négy sikerrel álló Atlanta Falconst.

A címvédő New Orleans Saints könnyedén verte csoportriválisát, a Tampa Bay Buccaneerst (Drew Brees 263 yardja és 3 TD-je mellett egyszer ajándékozta meg az ellenfelet átadással, míg Chris Ivory 158 futott yarddal zilálta szét a Kalózok védelmét), a szezont nagyszerűen kezdő Chicago Bears hazai pályán kapott ki a Seattle Seahawkstól.

A további vasárnapi mérkőzések összefoglalóját reggeli cikkünkben olvashatják el!

NFL 2010, ALAPSZAKASZ 
6. FORDULÓ
Pittsburgh Steelers–Cleveland Browns 28–10
New York Giants–Detroit Lions 28–20
Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints 6–31
Philadelphia Eagles–Atlanta Falcons 31–17
Chicago Bears–Seattle Seahawks 20–23
Green Bay Packers–Miami Dolphins 20–23 – h.u.
St. Louis Rams–San Diego Chargers 20–17
Houston Texans–Kansas City Chiefs 35–31
New England Patriots–Baltimore Ravens 23–20 – h.u.
KÉSŐBB
San Francisco 49ers–Oakland Raiders   
Denver Broncos–New York Jets   
Minnesota Vikings–Dallas Cowboys   
Washington Redskins–Indianapolis Colts   
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉS
Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik