NFL: Polamalu az év védője, Matthews a Super Bowlon visszavághat

Vágólapra másolva!
2011.02.01. 08:22
Címkék
Az AP hírügynökség által megtartott szavazáson Troy Polamalut, a Pittsburgh Steelers safetyjét választották meg a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság legjobb védőjátékosának. Polamalu csupán két szavazattal előzte meg Clay Matthewst, a Green Bay linebackerét, aki a vasárnapi Super Bowlon vehet elégtételt „vereségéért".

A szavazásra felkért 50, NFL-lel foglalkozó újságíró közül 17-en voksoltak a Steelers nagy hajú játékosára, aki két mérkőzést kihagyott az alapszakaszban, de így is hét inteceptiont és 63 szerelést jegyzett. A legnagyobb játékát a Baltimore ellen mutatta be, a Pittsburgh Joe Flacco szerelésének köszönhetően győzte le csoportriválisát az alapszakaszban.

A mindössze második idényét teljesítő, 60 szerelést és további 14 sacket jegyző Matthews 15,  a pittsburgi James Harrison (100 szerelés, további 11 sack) 8 szavazatot kapott. Hat szavazatot kapott a chicagói Julius Peppers, kettőt csapattársa, Brian Urlacher, és egy-egy szakíró voksolt a két baltimore-ira, Ed Reedre és Haloti Ngatára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik