Monaco: az új orosz tulajdonos 100 millió eurót fektet a csapatba

Vágólapra másolva!
2011.12.24. 08:35
Címkék
Immár az orosz milliárdos, Dmitrij Rjibolovlov tulajdonában van a francia másodosztályú labdarúgóklub, az AS Monaco részvényeinek többsége. A hosszú ideje Monte-Carlóban élő orosz üzletember a részvények 66.7 százalékát szerezte meg, míg a maradék jelenleg a hercegség tulajdonában van – jelentette be a klub.

Rjibolovlovot megválasztották a felügyeli bizottság elnökének, és Albert monacói herceg szerint „ez új fejezetet jelent a futballcsapat történetében, és kedves a hercegségnek.”

Rjibolovlov a világ egyik leggazdagabb embere, a tekintélyes Forbes magazin vonatkozó listáján a 93. helyen szerepelt a 2011-es kiadásban. Az orosz üzletember a következő négy évre 100 millió eurós ráfordítást ígért a másodosztályú csapatnak.

A Monaco a napokban érdeklődött a Budapest Honvéd brazil csatára, Danilo kölcsönvételéről, de így aligha tűnik valószínűnek, hogy a kispestiek támadója lesz a hercegségbeliek első számú erősítési célpontja.

A 2004-ben Bajnokok Ligája-döntőt játszó hercegségbeli csapat jelenleg utolsó a Ligue 2 tabelláján, három ponttal lemaradva a még bennmaradást jelentő helyen álló Le Mans-tól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik