Maraton: a női győztes bravúrja, 17 év szünet után az első maratoniján első lett

Vágólapra másolva!
2012.10.07. 18:25
Címkék
Ahogy arról beszámoltunk, a férfiaknál a címvédő Józsa Gábor, a nőknél Merényi Tímea nyerte az országos bajnoki címet a vasárnapi 27. Spar Budapest Maratonon.

A női győztes nem mindennapi körülmények között lett bajnok.

„Nagyon boldog vagyok, hiszem életem első maratonját futottam – mondta Merényi Tímea a verseny után. – Régebben atletizáltam, de aztán tizenhét év szünet következett. A magam örömére kezdtem újra futni Taksonyban, a Duna-parton. Véletlenül összefutottam korábbi edzőmmel, Gál Gézával és újra nekiláttunk a közös munkának. Tulajdonképpen fél éve készültem erre a bajnokságra, de csak négy hónapja futok folyamatosan. Két gyerek és napi tíz-tizenkét óra munka után naponta edzettem.”

A férfiaknál az amatőrként futó Józsa Gábor megvédte címét.

„Sikerült a lehető legjobban beosztanom az erőmet, talán ennek köszönhető, hogy egyéni csúcsot javítottam. A váltóknak sokat köszönhetek, mert erőteljesen húztak magukkal. Óriási volt a szurkolók segítsége is, soha ennyien nem lelkesítettek bennünket – mondta a bajnok. – Az időjárás is velünk volt, nem fújt a szél, a nap is csak a végén társult hozzánk. Harminchat kilométernél jött el a holtpont. A Nyugati téri felüljáró igazán nem a kedvencem, de utána már csak be kellett gurulni a célba” – mondta Török János tanítványa, aki a mindennapokban informatikusként dolgozik.

Az eseményről bővebb beszámolót ide kattintva olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik