HIRDETÉS
MTI 2012.01.11 14:30 Frissítve: 2013.02.04 02:43

London 2012: Minden célkitűzést teljesítettünk - Hidvégi Vid

A tornászok londoni tesztversenyén kedd éjszaka olimpiai kvótát szerzett Hidvégi Vid elégedetten értékelte teljesítményét, s úgy fogalmazott, eddig minden célkitűzését teljesítette.

 

A magyar szövetség (MATSZ) szerdai tájékoztatása szerint Hidvégi az egyéni összetett végeredménye szerint a 20. helyen zárt, ezzel hivatalossá vált, hogy megszerezte az egyéni olimpiai indulási jogot, ráadásul csütörtökön érdekelt lesz a lólengés döntőjében is.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megvan a kvóta – nyilatkozta Hidvégi. – Fokozatosan haladtunk előre, lépcsőről lépcsőre, először az Európa-bajnokság, majd a világbajnokság jött, ahol már majdnem kvalifikáltam, úgyhogy elégedett vagyok edzőmmel, Laufer Bélával együtt.”

A tornász hozzátette, a vb óta Rácz Attilával közösen készült a londoni kvalifikációs viadalra, így nagyon megviselte, hogy társa a verseny kezdete előtt fél órával edzés közben kéztörést szenvedett.

„Az első két szeren még éreztem ennek a hatását, de utána belejöttem a versenyzésbe – mondta Hidvégi. – Örülök, hogy végül lovon is finalista lettem, de őszintén szólva nagyon fáradt vagyok, így az a célom, hogy a döntőben hibátlanul megcsináljam a gyakorlatot.”

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára azt mondta, Hidvégi a biztonságra ment, megszerezte a kvótát, így az elért eredménytől függetlenül kijelenthető, hogy amiért elutazott Londonba, azt teljesítette.

Szerdán a nők versenyében Böczögő Dorina és Gombás Laura lesz érdekelt, ők várhatóan – magyar idő szerint – 18.30-tól szerepelnek a 3. csoportban, s talajon kezdenek.

Ha Böczögő vagy Gombás megszerzi az ötkarikás indulási jogot, akkor a 2000-es sydneyi olimpia után újra három magyar tornász vehet részt a nyári játékokon. Berki Krisztián, a lólengés kétszeres világbajnoka már tavaly októberben megszerezte a kvótát.

2011.03.18 17:50:24

BMW X3 Games

Majthényi Szabolcs csapata utazhat a Genfben rendezendő szuperversenyre.

2010.11.18 01:35:42

BMW X3 Games

Egy verseny, amely igazán próbára teszi a képességeket, az edzettséget, ügyességet.