Légiósok: a hamburgi Nagy Dánielnek Zinedine Zidane a példaképe

Vágólapra másolva!
2011.07.21. 12:06
Címkék
Tegnap Légiósfigyelő sorozatunkban már bemutattuk a Hamburgban futballozó Nagy Dániel eddigi pályafutását. A 20 éves középpályás a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában felelevenítette a Bayern München elleni keddi debütálását a Ligakupában (először játszott a Hamburg első csapatában tétmeccsen).

„Igencsak meglepődtem, amikor szólt az edző, hogy beállok" – elevenítette fel a 20 éves Nagy Dániel, hogy milyen volt Mainzban megélni a pillanatot, amikor pályára léphetett a Bayern München ellen.

„Amikor a hangosbemondó harmincezer ember előtt azt harsogta, hogy harmincegyes számmal Nagy Dániel lép pályára, éreztem, hogy elkezdek lúdbőrözni. Sohasem volt még részem ilyen élményben, és hiába voltam rettentő ideges, ma már álomszerű az egész" – mondta a Nemzeti Sportnak a Hamburg labdarúgója, aki csupán öt percet kapott a hatvanperces találkozón, de ebben az öt percben sok-sok év munkája fekszik.

„Bár a felnőttekkel edzek, a következő idényben valószínűleg főként még a második csapatban játszom majd – beszélt kilátásairól a legutóbb a Bundesliga nyolcadik helyén végző HSV középpályása. – A kupában esetleg kapok lehetőséget, de bajnokin már az is öröm lenne, ha néha a keretbe kerülnék. Persze a következő néhány évben szeretném megvetni a lábam a Hamburg első csapatában."

Nagy Dániel arra a kérdésre is válaszolt, kit tart a példaképének.

„Zinedine Zidane-t. Szeretnék úgy látni a pályán és úgy futballozni, ahogyan ő” – mondta a hamburgi tehetség.

Nagy Dánielről bővebben a Nemzeti Sport mai számában is olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik