Labdarúgás: a Real Madrid sportiskolát indíthat Magyarországon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.05. 11:08
null
A Real Madrid sportiskolát nyithat Magyarországon – a felcsúti akadémia lehet a partner (Fotó: M. Németh Péter)
Címkék
Az egyik leghíresebb futballklub, a Real Madrid sportiskolát nyithat Magyarországon: a spanyolok a Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémiát kérték fel, hogy legyen ebben a partnerük.

A Fejér megyei egyesület hivatalos honlapja pénteken arról számolt be, hogy Jakab János, az akadémia felügyelő bizottságának elnöke és madridi képviselője, továbbá Tóth-Zelei József és Szöllősi György kommunikációs igazgató volt hivatalos a Real Madrid Alapítványnál s a „királyi klub” utánpótlásbázisán tett látogatáson, ahol többek között Manuel Redondo általános igazgató és Julio Ronco, a Real Madrid Alapítvány igazgatója fogadta őket.

A spanyol klub a sport segítségével szeretne szocializálni, az oktatási rendszerbe bevonni társadalmilag hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyermekeket, így – ha a feltételek adottak lesznek – jövőre elindulhat a sportiskola Magyarországon.

A spanyol sztárklub vezetői megerősítették, hogy amint a hivatalos engedélyek elkészülnek, a Real Madrid szakmai központjában utcát és egy futballpályát neveznek el Puskás Ferencről, továbbá felavatják a legendás játékos szobrát is. A klub minden segítséget megad továbbá a Puskás Hungary című dokumentumfilm tervezett madridi díszbemutatójához és a Puskás Ferenc halálának ötödik évfordulóján, Madridban jövőre rendezendő jótékonysági koncert és szentmise megszervezéséhez.

Jakab János a Real általános igazgatójának átnyújtotta Orbán Viktor miniszterelnök levelét, amelyet Florentino Pérez elnöknek címzett a Puskás-akadémia alapítója, s amelyben a magyar kormányfő méltatta a Real Madrid érdemeit, valamint az akadémia és a magyar kormány mindenkori elkötelezettségét rögzítette Puskás Ferenc emlékének ápolásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik