Labdarúgás: a Győrszemere nyerte meg a SportM-kupát

Vágólapra másolva!
2011.05.17. 18:21
Címkék
A Győrszemere labdarúgócsapata nyerte meg a SportM-kupát, miután a Puskás Ferenc Stadionban három góllal nyert a Báránd ellen.

A mezőnyben csaknem egyenrangú félként küzdöttek egymással a csapatok, ám a Győrszemere lényegesen több helyzetet dolgozott ki, a kapura jóval veszélyesebb volt, mint a Báránd. Így az első félidő közepén teljesen megérdemelten jutott kétgólos előnyhöz.

SPORTM-KUPA
Győrszemere–Báránd 4–1 (2–0)
Gólszerzők: Germán (2), Makkos, Herold, ill. Bakonyi

A 27. percben Makkos Tamás szemfüles és bravúros módon értékesített egy szabadrúgást – a tizenhatos bal oldaláról ballal a sorfal mellett félmagasan tekert a kapu rövid oldalába, a korábban megbízható védéseket bemutató Katona Csaba nagyot hibázott –, majd öt perccel később egy remek bal oldali mögékerülést mértani beadása, és a középen jól érkező Germán Ferenc gólt érő közeli fejese zárta.

A második felvonás elején több lehetőséget is elpuskáztak a kapufáig is jutó győrszemereiek, az akkor már többnyire a saját térfelére beszoruló Báránd szépítése meglepetés volt. Bakonyi János jó ütemű, több védő közé betett kiugratás után 13 méterről a jobbösszekötő helyéről pontosan lőtte ki a hosszú, jobb alsót. A találat és az egygólos hátrány lendületet adott a Bárándnak, amely ismét egyenrangú partnerré vált.

Kitámadott a Báránd, és ez lett a veszte. A 75. percben Germán a kipattanót értékesítve növelte ismét kettőre csapata előnyét. A találkozót az utolsó pillanatokban Herold Szabolcs zárta le, aki a kitámadó bárándiak ellen ziccerben lépett ki, a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd az üres kapuba helyezett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik