Kajak-kenu: 13 érmet szerzett a magyar csapat a korosztályos Eb-n

Vágólapra másolva!
2011.07.04. 09:48
null
Sarudi Alíz K-1-ben 1000 m után 200 m-en is győzni tudott (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Címkék
Tizenhárom érmet gyűjtött a magyar csapat a hétvégi kajak-kenu korosztályos Európa-bajnokságon Zágrábban. Az U23-as csapat mérlege 3 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzérem, az ifjúságiaké pedig 1, 1, 2.

A legeredményesebb versenyző Vad Ninetta volt, aki szombaton 1000, vasárnap pedig 200 méteren nyert aranyérmet az U23-as mezőnyben női kajak egyesben. Szintén Európa-bajnoki címet szerzett 1000 méteren a Medveczky Erika, Sarudi Alíz kajak páros. Érdemes megjegyezni a neveket, hiszen ezen a távon ez a két versenyző képviseli Magyarországot az augusztusi Mol kajak-kenu világbajnokságon is.

A magyar válogatott negyedik aranyérmét az ifjúsági korosztályban versenyző Székely Máté, Győrfi Tamás páros szerezte meg. Ők olimpiai számban, K–2 200 méteren nyertek.

A négy arany mellett, a két korosztályban összesen három ezüst- és hat bronzérmet gyűjtött a magyar válogatott.

„Összességében elégedettek lehetünk a zágrábi szerepléssel. Minden szakág szerzett érmeket és értékes helyezéseket, az olimpiai számok eredményeire sem lehet panasz, pedig tartalékos csapattal utaztunk Horvátországba. A legjobb ifjúsági versenyzőink a korosztályos világbajnokságra, az U23-as mezőnyből pedig többen már a szegedi Mol kajak-kenu világbajnokságra készülnek” – értékelt Hüttner Csaba utánpótlás-kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik