Jégkorong: Mi, edzők sem tettünk meg mindent a válogatottért - Kercsó

Vágólapra másolva!
2011.05.06. 13:41
Címkék
A legendás edző, a jelenleg az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong-akadémiát vezető Kercsó Árpád a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, a magyar edzőtársadalom is felelős azért, hogy a magyar válogatott nem jutott fel az A-csoportba. A szakember szerint nem szabad eltékozolni a 16-18 éves tehetségeket, mint ahogy ez az elmúlt tíz évben történt, különben nemzeti együttesünk nem lesz az elit tagja.

„Azt hiszem, januárban múlt egy éve, amikor azt mondtam, hogy Ocskay Gáborral ketten milyen nagy dolgokra lennénk képesek. Ő menedzserként már bizonyította, hogy óriási tehetség. Létrehozta és vezeti ezt a csodálatos klubot, ahol baráti a viszony a vezetők, a nézők és a szponzorok között. Az, hogy itt dolgozhatok, hogy ez létrejöhetett, maga a csoda. Minden nap nagy öröm, hogy bemehetek a pályára" – nyilatkozta Kercsó Árpád a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong-akadémia vezetőedzője elmondta, semmi pénzért nem dolgozna most felnőttcsapatnál, azt viszont el tudja képzelni, hogy amikor ezek a fiatalok már 18-20 évesek lesznek, egy-két évig még mellettük marad. Szerinte rengeteg tehetséges fiatal van és most jobbak a lehetőségek is:

„A gyerekek pillanatok alatt elsajátítják azt a csapatjátékot, amit szeretnék. Óriási intenzitással dolgozunk, fejben és a pályán is, ötven perc alatt levezetek egy másfél órás edzést. Most még csak egy pályán tudunk gyakorolni, de ha elkészül a másik pálya, akkor tényleg nagy eredményekre leszünk képesek. Nemcsak azt kell nézni, hogy milyen gyors a gyerek, vagy hány gólt tud lőni egy meccsen, nem ez a fő szempont, hanem az, hogy fejben hogyan áll hozzá, milyenek a szülei, miként reagál a szidásra, a dicséretre. A legfontosabb az alázat: szóba sem állunk olyan gyerekkel, aki erre nem képes."

A dunaújvárosi klub egykori sikeredzője a válogatott szerepléséről a következőket mondta: „Nagyon szerettem volna, hogy feljusson a válogatott, ugyanakkor minden rosszban meg kell keresni a jót. Ha feljutottunk volna, és nem változik semmi, az rosszabb lett volna annál, mint ami most van. Ahhoz, hogy mi arra a szintre kerüljünk, ahová a csodálatos magyar hokiszerető közönség várja a csapatot, változtatni kell. Ha a szövetség a mostani 15 éveseinkhez profi módon áll hozzá és úgy menedzseli ezt az együtteset, mint annak idején a Ladányi-Ocskay-Palkovics-féle gárdát, akkor újra A-csoportosok lehetünk. Viszont ha úgy fogjuk eltékozolni a 16-18 éveseinket, ahogy az elmúlt tíz évben, akkor nem lesz A-csoportos válogatottunk."

A szapporói világbajnokságon szereplő válogatottról Kercsó Árpád a következőt nyilatkozta:

„Az a csapat egységesebb volt, az a csapat szerencsésebb volt. A mostani válogatott nem volt szerencsés, de mi edzők sem tettünk meg mindent azért, hogy ez a csapat fejben is képes legyen a feljutásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik