Jégkorong: kizárhatják a Jesenicét az EBEL-ből

Vágólapra másolva!
2012.01.21. 12:58
Címkék
Átcsapnak a hullámok Acroni Jesenice felett: az EBEL ultimátumot intézett az anyagi gondokkal küzdő klubhoz, amelyre ha vasárnap 14 óráig nem érkezik megfelelő válasz, kizárják a csapatot a további küzdelmekből.
Évek óta ugyanaz megy Jesenicében: nyáron bevásárolnak légiósokból, aztán ismét kiderül, hogy fogytán a pénz, a külföldiek összepakolnak és távoznak, a meggyengült keret pedig az EBEL-mezőny végén fejezi be az évadot. Így van ebben az idényben is: a légiósok zöme már eligazolt, de a héten az elnök, Slavko Kanalec is lemondott, az alapszakasz utolsó, pénteki mérkőzése után pedig a csapatkapitány, Andrej Tavzelj is belejelentette távozását. Az Acroni természetesen az utolsó helyen zárt az alapszakaszban – legutóbb 4–1-re kapott ki a Graztól –, így a középszakasz alsóházában folytatná az évadot, de könnyen lehet, hogy nem fogja. Az EBEL ugyanis Karl Safron elnök aláírásával ötpontos ultimátumot intézett a klubhoz, amely tartalma a következő: Bizonyítsa a klub, hogy:
* a szponzorokkal együtt képes fizetni a játékosokat és edzőket
* rendelkezik az összes szükséges felszereléssel
* minden szükséges intézkedést elvégzett a vendégcsapatok számára
* képes megrendezni a mérkőzéseket, különös tekintettel az orvosi ellátásra és a biztonsági szolgálatra
* be akarja fejezni a középszakaszt, erről nyilatkozzon a vezetőség és a vezető játékosok is


Ha ezeknek nem felel meg az egyesület, akkor kizárják a középszakaszból, azaz vége az EBEL-szezonjának és feltehetőleg tagságának is. Márpedig a legelső pont teljesítése máris lehetetlennek tűnik. Az ötödikben pedig azért hivatkoznak a vezetőedzőre és a rutinos játékosokra, mert az elnök lemondása után azt sem tudni, kivel lehet tárgyalni.

Az EBEL levelében ugyanakkor benne van, hogy a liga hajlandó segíteni a Jesenicének az idény befejezésében, de csakis akkor, ha hiteles személyek és cégek válaszolnak az ultimátumra, és érdemben lehet velük tárgyalni a jövőről is.

Minimális szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Jesenice a középszakasz első játéknapján szabadnapos az alsóházban, így nem vasárnap, hanem kedden lenne a következő mérkőzése, otthon, a Vienna Capitals ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik