Jégkorong: jövőre, április 18-tól 24-ig nálunk rendezhetik a divízió 1-es vb-t

Vágólapra másolva!
2010.04.24. 09:06
Címkék
A magyar jégkorong-válogatottnak Ljubljanában nem sikerült megnyernie a divizió 1-es világbajnokságot, így a hazai szövetség már azt tervezi, hogy jövőre Budapesten rendeznék meg a tornát.

„Már le is adtuk az igényünket a csarnok használatára az államnak, sőt már az időpont is megvan: tehát a Papp László Budapest Sportaréna lenne a helyszín, a torna pedig április 18-tól 24-ig tartana – tájékoztatta a Nemzeti Sportot Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára. – A kérelmünket az illetékes miniszter bírálja majd el, de hogy ő ki lesz, azt nem tudni, hiszen az eddig döntési helyzetben lévő Önkormányzati Minisztérium tudomásom szerint megszűnik. Mindenesetre a kérvény majd csak eljut a megfelelő szintre, és aztán jöhet az IIHF-kongresszus..."

Merthogy az csak az egyik oldal, hogy mi rendezni szeretnénk. Ehhez ugye egyrészt helyszín kell, másrészt a Nemzetközi Jégkorongszövetség áldása, amit az aktuális A-csoportos világbajnokság alatt szokásos kongresszuson adhatnak meg, ezúttal Kölnben, május 22-én.

A divízió 1-es világbajnokság egy-egy csoportjában szereplő mindegyik ország pályázhat, tehát csoportonként hat kandidálás lehetséges.

„Könnyíti a helyzetet, hogy a divízió 1-es vébé helyszíneiről már nem a teljes kongresszus, hanem a hat részvevő, illetve a tizennégy tagú elnökség szavaz. A két kérdőjelből szerintem az IIHF-es a nehezebb, bár az elmúlt évek A-csoportos vébépályázataival sok jó pontot szereztünk, így talán könnyebben nekünk adnának egy divízió 1-eset" – tette hozzá Kovács Zoltán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik