Jégkorong: Hetényi visszatér a finnekhez, csak az odaútra van jegye

Vágólapra másolva!
2011.07.05. 09:29
A Sapa Fehérvár AV 19 kapusa, Hetényi Zoltán a múlt hónapban a finn Jokeritnél járt. Hazatérése után a kapuvédő a saját honlapján tartott élménybeszámolót, amelyből az is kiderült, hogy július végén utazik ki ismét Finnországba, és ha minden jól megy, akkor a szezont is kint tölti.

„Számos hasznos dolgot tanultam, és fizikailag is erősödtem a kint eltöltött időszak alatt. Minden jeges edzés húszperces kapusedzéssel kezdődött, majd délután még plusz egy órás tréning szerepelt a programban. Sokat vagyunk a jégen, és ez nagyon fontos. A kapusedző és egyben a csapat menedzsere, Markus Ketterer kiváló szakember, érti a dolgát, mindig visszanézzük a gyakorlásról készült videókat és kielemezzük a látottakat" – nyilatkozta Hetényi Zoltán a saját honlapján a finnországi körülményekről. kiváló szakember, érti a dolgát, mindig visszanézzük a gyakorlásról készült videókat és kielemezzük a látottakat" – nyilatkozta Hetényi Zoltán a saját honlapján a finnországi körülményekről.

„A terhelésnek sajnos elég hamar meg is lett a következménye, fájni kezdett a sérült térdem. A második héten a futásteszteket már nem is tudtam teljesíteni. Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy nem szakadt el semmim, a porcok is épek, de mivel a combom külső része erősebb, mint a belső, ezért fordulhat el futás közben a patellám, ami nyomja a térdízület külső oldalát. A jégen azért szerencsére nincsen gond" – tette hozzá a kapus, aki a jövőjéről is beszélt.

„Ez az egy hónap sok mindenben megváltoztatott. Most tudom igazán, hogy hová szeretnék eljutni. Mielőtt hazajöttem volna Helsinkiből, a vezetőedző külön megkeresett és beszéltünk a jövőről. Azt mondta, hogy nagyon elégedett velem, és hogy szeretnének megtartani, de ahhoz rendbe kell hozzam a sérült térdemet. Mondta ezt úgy, hogy meccsen még nem is látott. Augusztusban European Trophy. Biztosan védeni is fogok ezen a rangos tornán, úgyhogy felkötöttem azt a bizonyos »hokinadrágot«. Ezek után még Markus is kitöltetett velem egy kérdőívet az ott tapasztaltakról, s ő is elmondta a véleményét és benyomásait rólam. Szerencsére boldogan hagytam el az edzői szobát – fogalmazott Hetényi, aki konkrétumokról is szót ejtett. – Az előszerződésem szeptember 9-én jár le. A napokban küldték meg július 24-re a a repülőjegyemet, és csak odaútra szól. Bízom benne, hogy ez velem sem lesz másképp, és legközelebb csak a szezon végén jövök haza. Addig is itthon folytatom a rehabilitációt és a tréningeket."

Ahogy arról már beszámoltunk, Fehérváron – ahol lejárt a kapus szerződése –, szintén úgy számolnak, hogy Hetényi hosszú távon is a Jokeritnél folytatja, ugyanis a magyar bajnok vezetői már keresik a kapus utódját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik