Erste Liga: Hetényiék nem ilyen idénykezdésre számítottak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.10.09. 17:41
null
Hetényi magától is többet vár (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)
Kedden este Debrecenben a jégkorong Erste Liga utolsó helyén álló DEAC fogadja az utolsó előtti SC Csíkszeredát, és a hazaiak válogatott kapusa, Hetényi Zoltán jelezte: nem ilyen kezdésre számítottak.

A válogatott kapus a klub honlapjának elmondta: az máris látható, hogy nem néznek könnyű szezon elé.

„Nem ilyen kezdésre számítottunk, ez tény” – fogalmazott Hetényi. – „Csak jó csapatokkal fogunk találkozni, ugyanis nagyon sokat fejlődött a liga. Jó példa erre a FEHA19, amely 4–2-re legyűrte a Brassót legutóbb, a négy-öt éve tartó szisztematikus munka ott is meghozta gyümölcsét. Minden mérkőzés élet-halál harcnak ígérkezik, azonban kedden végre szeretnénk most már pontot, illetve pontokat szerezni. Az első két meccsünkön 15 gólt kaptunk, ez mutatja, hogy nem nagyon állt össze a védekezésünk, természetesen magamtól is sokkal többet várok.”

A mezőny egyetlen pont nélküli alakulatának kapusa kiemelte: hiába készültek keményen az idényre, nem indították jól az alapszakaszt. Három mérkőzés, három vereség, 7–21-es gólkülönbség. Előbb Miskolcon, majd a magyar bajnoki címvédő FTC otthonában maradtak pont nélkül a hajdúságiak, legutóbb pedig a címvédő Gyergyói HK nyert 6–3-ra a Debreceni Jégcsarnokban.

„Ettől függetlenül megvan a pozitív szellem a társaságban, kedden is ki akarjuk hozni magunkból a maximumot, akkor – bízom benne – rossz dolog nem történhet velünk. A védekező harmadban figyelnünk kell az ellenfél helyezkedésére, nem csupán a korongot birtokló emberre, ez sokat segíthet céljaink elérésében” – mondta Hetényi az eddigi öt összecsapásán két pontot szerző csíki gárda elleni mérkőzés előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik