Jégkorong: Gröschl megúszta az eltiltást, Sille fegyelmit kapott

Vágólapra másolva!
2010.12.10. 17:44
Címkék
Amint arra számítani lehetett, nem maradtak következmények nélkül a csütörtökön Káposztásmegyeren történtek, a Vasas és a Csíkszereda jégkorongcsapatinak Mol Liga alapszakaszbeli összecsapásán sportszerűtlen jelenetek játszódtak le a jégen. A Magyar Jégkorong-szövetség négytagú bizottsága csütörtökön ült össze és hozott döntést két ügyben is.

A Ladislav Sikorcint kiütő Gröschl Tamás játékjogát nem függesztették fel, de ellene fegyelmi eljárást kezdeményeztek.

A mérkőzés utáni hagyományos kézfogásnál abszolút rendhagyó verekedésbe bocsátkozó Sille Tamás pedig a kétmeccses, automatikus eltiltása mellett fegyelmi büntetést is kapott, így nem utazhat el a válogatott jesenicei tornájára.

Amint arról a nap folyamán korábban már beszámoltunk, a súlyos agyrázkódást szenvedő Sikorcint mentő szállította kórházba, de pénteken saját felelősségére eltávozott onnan. Mivel mindenképpen szeretne részt venni a  magyar válogatott jesenicei, december közepi tornáján – a fehérvári, novemberi Telenor-kupán nem kapott lehetőséget Ted Satortól a honosítás előtt álló támadó –, olyan orvost keres, akitől megkapja az engedélyt a sportolásra. Jelen állás szerint ugyanis 10-14 napos pihenőt írtak elő számára.

A Sille-affér másik résztvevője, Becze Tihamér (Csíkszereda) megúszta a kétmeccses eltiltással, miután bizonyosságot nyert, hogy nem ő volt a kezdeményező fél. Vélhetően egy beszólása hergelte fel Sillét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik