Jégkorong: a spanyolok elleni vb-meccsen is lehet plüssmacit dobálni

Vágólapra másolva!
2011.04.11. 20:21
Címkék
A Magyar Jégkorongszövetség a vasárnap Budapesten kezdődő divízió 1-es világbajnokságon is meghirdeti az elmúlt években rendkívül népszerű „Dobj egy macit!” akciót, amelynek keretében a nézők az április 22-ei Magyarország–Spanyolország mérkőzés első magyar gólját követően a pályára dobálhatják a jótékonysági célra szánt plüssmacikat.

„Az első magyarországi Dobj egy macit! akciót három évvel ezelőtt, a Miskolci Jegesmedvék csapata szervezte meg. A kezdeményezés nagy sikert aratott, rengeteg plüssfigurát gyűjtöttek a játékosok és a szurkolók a rászoruló gyermekek számára. 2009-től a Telenorral együtt mi is minden évben megrendezzük ezt a jótékonysági akciót. Bízom benne, hogy a spanyolok elleni világbajnoki mérkőzésen nemcsak a magyar csapat arat győzelmet, de rengeteg játékot is gyűjtünk majd a gyerekeknek." –€“ mondta Kovács Csaba, a Magyar Jégkorongszövetség alelnöke.

A 2009-es első jótékonysági eseményen, a magyar–finn összecsapáson 4352 plüssmacit és más plüssállatot gyűjtöttek össze a szervezők, míg tavaly, a norvégok ellen már 4451 figurát dobtak a jégpályára. Az MJSZ és a Telenor hétfői közleménye szerint a világbajnokságon összegyűjtött plüssállatokat többek között a Bethesda Gyermekkórház, az Esze Tamás Gyermekotthon, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthona kapja majd.

A plüssállatokat ebben az évben is a magyar jégkorong-válogatott tagjai adják át a gyerekeknek.

A kezdeményezés Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A legenda szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a mackók. Egy-egy nagyobb közönséggel rendelkező csapatnál akár 10-15 ezer plüssállat is összegyűlik. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án 26 919 plüssjátékkal fedték be a jeget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik