Inter: Moratti három hónapig nem láthatja el klubvezetői teendőit

Vágólapra másolva!
2010.07.10. 12:35
null
Morattit (jobbra) megbüntették Militóék igazolása miatt (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) fegyelmi bizottsága pénteki ülésén három hónapra eltiltotta az Internazionale elnökét, Massimo Morattit klubvezetői teendőinek ellátásától, emellett 45 ezer euró pénzbírság megfizetésére is kötelezte.

Mint ismert, a német Hamburger Morgenpost júniusi cikkében arról számolt be, hogy gond lehet Diego Milito és Thiago Motta megszerzésével kapcsolatban. Enrico Preziosinak, a Genoa elnökének ugyanis már Milito és Motta 2009-es átigazolása előtt nem volt engedélye ahhoz, hogy játékosokkal kereskedjen. Így az Internek sem lett volna lehetősége megszerezni a két futballistát. Legalábbis Preziosinak nem volt joga eladni őket – más személynek kellett volna közbenjárnia az ügyben. Preziosi így újabb, ezúttal hat hónapos büntetést kapott.

Korábban még az is felvetődött, hogy elvehetik azokat a bajnoki pontokat a csapattól, amelyeket azokon a mérkőzéseken szerzett, amelyeken a két játékos valamelyike szerepelt, vagy még az Inter Bajnokok Ligája-győzelme is veszélybe kerülhet.

„Nagyon tisztelem a bírókat, nem úgy, mint a szövetséget. Igaza volt Mourinhónak, amikor arra utalt, hogy a FIGC-nél nem szeretik az Intert. Ő elment, én nem tehetem ugyanezt. Egyáltalán nem vették figyelembe, amit a védelmünkben felhoztunk. Továbbra sem tartom magam bűnösnek” – nyilatkozta Moratti a Tuttosportnak.

A büntetés értelmében az elnök nem lehet ott a csapattal az öltözőben az AS Roma elleni augusztusi Szuperkupán sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik