Golf: Tiger Woods újra pozitív hős, ő tette fel az i-re a pontot

Vágólapra másolva!
2011.11.20. 14:28
Az Egyesült Államok férfi golfválogatottja 19–15-re legyőzte a nemzetközi sztárok csapatát vasárnap az ausztráliai Melbourne-ben, így hetedszer is elhódította a kétévente kiírt Presidents Cupot.

Az amerikaiak győzelmét Tiger Woods tette biztossá az ausztrál Aaron Baddeley elleni meggyőző sikerével (4, 3).

Woods az első három napon lejátszott négy páros mérkőzése közül mindössze egyet nyert meg, s bár játéka nem volt kilátástalanul rossz, sokak fülében ott csengtek a kritikák, amiket Fred Couples amerikai kapitány kapott a beválogatásáért. Woods az utóbbi hónapokban sokat volt sérült, továbbra is cikkeznek két éve napvilágra került magánéleti kilengéseiről, ezért voltak, akik rossz döntésnek tartották a csapatba jelölését.

Az utolsó napon aztán a korábbi világelső nagyon biztos kézzel játszott, s győzelme révén behozhatatlanra nőtt a napot 13–9-es vezetéssel kezdő, az egyéni partikat végül döntetlenre (6–6) hozó amerikaiak előnye.

Kimagasló érdemei vannak az amerikai csapat sikerében Jim Furyknek, aki mind az öt mérkőzését (négy páros, egy egyéni) megnyerte. Az 1994 óta létező csapatverseny történetében korábban mindössze három játékos volt képes hibátlan (öt meccs, öt győzelem) teljesítményre: Woods (2009), a szintén amerikai Mark O'Meara (1996) és a japán Marujama Sigeki (1998).

A Presidents Cup keretében az Egyesült Államok és a nem amerikai, nem európai sztárok csapata mérkőzik meg egymással. Hét amerikai győzelem mellett egy-egy nemzetközi siker és döntetlen emlékét őrzik az évkönyvek. A következő viadal két év múlva az egyesült államokbeli Ohióban, Dublin városában lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik