Golf: Tiger Woods kis híján megnyerte az év eddigi csúcsversenyét

Vágólapra másolva!
2012.01.29. 14:48
Címkék
A korábbi világelső Tiger Woods holtversenyben harmadik lett a profi golfozók Európai körversenyének (EPGA) idei első ázsiai versenyén, a 2.7 millió dollár összdíjazású, vasárnap véget érő, az év eddigi legerősebb mezőnyét felvonultató abu-dzabi viadalon. A győzelmet a világranglista eddigi 117. helyezettje, az angol Robert Rock szerezte meg együtésnyi előnnyel.

A korábbi világelső, az elmúlt két esztendőt tönkrement házassága romjain végigkínlódó, többször meg is sérülő Tiger Woods pályafutása során 55-ször nyert és csak nyolcszor engedte ki a kezéből a győzelmet olyan esetekben, amikor a negyedik, vagyis befejező fordulót – akár csak holtversenyben is – az első helyről kezdte. Most a kevésbé gyakori forgatókönyv valósult meg: az idén először versenyző Tigris „csak" harmadik lett – ami a közelmúltbeli megpróbáltatásait figyelembe véve korántsem lebecsülendő helyezés.

Húsz hónapja nem volt példa arra, hogy Woods az elvárt ütésszám alatt teljesítsen egy verseny első három fordulójában. Most ez történt, és különösen a hat birdie-vel, bogey nélkül, azaz az elvártnál hattal kevesebb ütéssel befejezett harmadik fordulója volt sokat ígérő. A negyedik nap is álomszerűen kezdődött – az első három szakaszon két birdie –, de utána két bogey, azaz két be nem kalkulált plusz ütés következett, és a sportág korábbi uralkodója ezt később nem tudta kompenzálni.

A győztes Robert Rock Woodshoz hasonlóan 66-ot ütött a harmadik napon, együtt állt vele az első helyen, és a befejező nap első hat szakaszán ütött három birdie révén immár egyedül vezetett. A 34 éves angol a befejező öt szakaszon újabb két birdie-t ütve szerezte meg pályafutása második EPGA-győzelmét – még a záró lyuknál elkövetett hiba (bogey) is belefért.

Ami az élbolyt illeti, a világranglista-harmadik, tavaly US Opent nyerő Rory McIlroy a befejező napon négy birdie-t ütve futott be a második helyre. Honfitársa, a szintén északír Graeme McDowell – a US Open eggyel korábbi bajnoka – a 12-es szakaszon elütésből, 170 méterről talált a lyukba, ez további három birdie-hez adott neki lendületet, és e teljesítmény ugyanúgy harmadik helyet ért, mint a dán Thomas Björnnek az utolsó két napon ütött 12 birdie.

A világelső angol Luke Donald (287 ütés) holtversenyben a 48. helyen végzett, honfitársa, a világranglista-második Lee Westwood (282) a 17. pozícióban zárt.

EURÓPAI PGA-KÖRVERSENY
ABU DHABI HSBC GOLF CHAMPIONSHIP, ABU-DZABI (Abu Dhabi Golf Club)
A pálya hossza: 6934 méter; elvárt ütésszám (par): 72. A pénzdíj: 2.7 millió dollár
AZ ÉLCSOPORT
1. Robert Rock (angol)275 ütés (69, 70, 66, 70)
2. Rory McIlroy (északír)
276 (67, 72, 68, 69)
3. Graeme McDowell (északír)
277 (72, 69, 68, 68)
Thomas Björn (dán)
277 (73, 71, 65, 68)
Tiger Woods (amerikai)277 (70, 69, 66, 72)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik