Formula-1: Ha Alonso agresszívebben támad, elengedem - Petrov

Vágólapra másolva!
2010.11.14. 17:42
Címkék
Vitalij Petrov büszke rá, hogy 40 körön keresztül maga mögött tudta tartani Fernando Alonsót az Abu-dzabi Nagydíjon, de megjegyezte, hogy ha a spanyol agresszívabban támad, nem kockáztatta volna meg az ütközést kettejük között. Alonso a verseny után még beintett Petrovnak, de később elismerően beszélt az oroszról.

„Tettem, amit tennem kellett, a verseny egyetlen pillanatát sem éreztem veszélyesnek – mondta a hatodik helyen célba érő Petrov. – Ha megpróbált volna egy agresszív manővert, biztosan nem tartottam volna mindenáron magam mögött, nem kockáztattam volna meg az ütközést. Ám egyszer sem fordult elő olyan helyzet, hogy engednem kellett volna. Nekem is vannak céljaim, én is a saját versenyemet futottam, és talán ma sikerült megmutatnom, hogy jó versenyző vagyok."

Petrov a verseny elején, a Michael Schumacher és Vitantonio Liuzzi ütközését követő biztonsági időszakban hajtott a boxba közepesen kemény gumikért, majd az újraindulást követően kereket cserélő Alonso és Mark Webber elé került, és ott is maradt.

Az orosz pilótának még nincs szerződése a következő idényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik