Fogadási botrány: az MLSZ első fokon határoz Aczélról, aki fellebbezhet

Vágólapra másolva!
2011.12.20. 08:41
Címkék
Mint beszámoltunk róla, a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága ma kora délután meghallgatja a munkavégzés alól felfüggesztett Aczél Zoltánt, és Retteghy István, a bizottság elnöke a Nemzeti Sportnak elmondta, első fokon határoznak a Haladás korábbi vezetőedzőjének sorsáról.

„Ez még csak az első fok lesz – mondta Retteghy István a Nemzeti Sportnak. – Ha a szakember nem ért egyet a határozattal, fellebbezhet, később a választott sportbíróságon kereshet jogorvoslatot. Aczél Zoltán rendkívül elszánt: tudni nem tudom, csak sejtem, hogy a védőjével együtt minden követ megmozgat, hogy kollégáim, Birinyi István és Némethi Zsolt előtt bizonyítsa az ártatlanságát. Emberileg megértem a szakembert, mert amíg nincs ítélet, munka és pénz nélkül marad. És még ha kiderül is egyszer, hogy ártatlan, aligha bíznak rá többé csapatot. A fegyelmi bizottság elnökeként viszont mélységesen egyetértek azzal, hogy egy gyanúba keveredett szakember ne dolgozzon. Ezért tehát eljártunk Aczél Zoltán ügyében – méghozzá a szabályok szerint."

Mire Aczél Zoltán „érvei" elhangzanak, néhány kerülettel odébb kiderül, hogy a K. Zoltán, L. Mátyás páros, valamint a Cs. János, M. Tamás, S. Krisztián hármas tagjai közül ki marad továbbra is előzetes letartóztatásban. Emlékezzünk, valamennyi gyanúsítottat még június 29-én vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda. Többrendbeli bűnszervezetben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és vesztegetés bűntette miatt hallgatták ki őket.

A gyanú szerint K. Zoltán volt a nemzetközi bűnszervezet magyarországi vezetője – ő aligha védekezhet a későbbiekben szabadlábon, és L. Mátyás további sorsa sem vet fel túl sok kérdést. A három (eltiltott) játékvezető ügyében ellenben a Pesti Központi Kerületi Bíróság akár úgy is határozhat, hogy lakhelyelhagyási tilalmat, avagy annak keretében házi őrizetet rendel el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik