Férfi vízilabda Euroliga: a Szeged második mérkőzését is megnyerte

Vágólapra másolva!
2010.10.09. 22:25
A Szeged férfi vízilabdacsapata második mérkőzését is megnyerte az Euroliga újvidéki selejtezőcsoportjában, a magyar együttes 10–8-ra győzött az orosz Kazany ellen.

A Szeged vasárnap délelőtt az olasz Bresciával találkozik, s akkor is csoportelsőként jut tovább csoportjából, ha esetleg vereséget szenved.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, mindkét oldalon keményen védekeztek. A Szeged szerzett előnyt, de a Kazany rövid idő alatt egyenlített. A negyed végén ugyan csak egy góllal vezettek Molnárék, de érezni lehetett, hogy jobbak ellenfelüknél.

Kézben tartotta a meccset a magyar gárda, a félidőben 4–2-es előnnyel fordult, sőt a harmadik negyed közepén már 6–2 állt az eredményjelzőn. Könnyen eldőlhetett volna meccs, de sorban kimaradtak a ziccerek, amitől a Kazany vérszemet kapott, és a vége előtt négy perccel kiegyenlített.

A hajrában az oroszok kétszer is a maguk javára fordíthatták volna meccset, de a kapuban Baksa ezt megakadályozta. Az utolsó másfél percben a Szeged magára talált, és Somogyi, illetve Vindisch góljával biztosította a győzelmet. A Szeged-Beton csoportelsőként, története során először jutott az Euroliga főtáblájára.

Összefoglaló cikkünk ide kattintva olvasható. 

 FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, ÚJVIDÉK, 2. JÁTÉKNAP
Kazany (orosz)–Szeged-Beton VE 8–10 (2–3, 0–1, 2–2, 4–4)
Gólszerzők: Akszenov 3, Zakirov 2, Odincov, Aszanov, Klikovac, ill. Younger 2, Vindisch 2, Török, Juhász, Kiss Cs., Busila, Molnár T., Somogyi
Kipontozódott: Kalturin (27. p.)
Ötméteres: 1/1, ill. 1/1
Emberelőny: 7/4, ill. 10/5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik