Az Eger simán legyőzte a Spandaut

Vágólapra másolva!
2010.10.09. 21:12
null
Birosék magabiztosan nyertek (Fotó: Czagány Balázs – archív)
A ZF-Eger magabiztosan, 9–5-re megverte a házigazda Spandaut a férfi vízilabda Euroliga G-csoportjának második fordulójában Berlinben. Gerendás György csapatának így – mivel az első meccsén kikapott a Mladost Zagrebtől – a CN Marseille-t még le kell győznie a továbbjutáshoz. A Szeged férfi vízilabdacsapata második mérkőzését is megnyerte az Euroliga újvidéki selejtezőcsoportjában (a magyar együttes 10–8-ra győzött az orosz Kazany ellen), így története során először főtáblás a sorozatban.

EGER–SPANDAU

Az Eger a horvát Mladost Zagrebtől elszenvedett 13–12-es vereség után szombat este a házigazda Spandauval csapott össze. A magyar csapatnak győzelemre volt szüksége a CN Marseille-t megverő német együttes ellen, hogy legyen esélye az első két továbbjutást érő hely valamelyikének megszerzésére, mivel a horvátok könnyedén nyertek a franciák ellen.

Gerendás György csapata jól kezdte a mérkőzést, Kevin Graham szép góllal szerzett vezetést, majd Varga Zsolt használta ki az emberfórt, és Biros Péter ötméteresével már háromgólos volt az Eger előnye.

A második negyed elejére azonban egy gólra feljöttek a németek, de Biros újabb büntetőjével, és Graham akciógóljával 5–2-re vezetett a kiválóan védekező magyar csapat.

A harmadik negyed elején Kuncz Tamás, a berliniek magyar légiósa talált be az Egernek, amelyre Hosnyánszky Norbert, Binder Szabolcs és Graham válaszolt, így megnyugtató, 8–3-as állásnál várhatták az utolsó játékrészt az egriek.

Az utolsó negyedben az Eger több játékosát is kiszórták a bírók, és végül 2–1-re nyerték meg a játékrészt a németek, de ez már nem változtatott a lényegen: Gerendás csapata 9–5-re győzött.

KAZANY–SZEGED

Nagy iramban kezdtek a csapatok, mindkét oldalon keményen védekeztek. A Szeged szerzett előnyt, de a Kazany rövid idő alatt egyenlített. A negyed végén ugyan csak egy góllal vezettek Molnárék, de érezni lehetett, hogy jobbak ellenfelüknél.

Kézben tartotta a meccset a magyar csapat, a félidőben 4–2-es előnnyel fordult, sőt a harmadik negyed közepén már 6–2 állt az eredményjelzőn. Könnyen eldőlhetett volna meccs, de sorban kimaradtak a ziccerek, amitől a Kazany vérszemet kapott és a vége előtt 4 perccel kiegyenlített.

A hajrában az oroszok kétszer is maguk javára fordíthatták volna meccset, de a kapuban Baksa ezt megakadályozta. Az utolsó másfél percben a Szeged magára talált és Somogyi illetve Vindisch góljával bebiztosította a győzelmet. A Szeged Beton csoportelsőként, története során először jutott az Euroliga főtáblájára.

 
G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
ZF-EGER–SPANDAU 04 (német) 9–5 (3–1, 2–1, 3–1, 1–2)
Berlin, 300 néző. V: Bruguljan (montenegrói), Riccitelli (olasz)
EGER: SZÉCSI – Hegedüs G. 1, BIROS 2, Bundschuh, KIS G., Hosnyánszky 1, GRAHAM 3. Cs: Binder 1, Varga II Zs. 1, Feltham, Petrovai, Kovács G. Edző: Gerendás György
SPANDAU: Tchigir – Bukovski, Naroska, Politze 1, Schlotterbeck, Öler 1. Cs: M. Stamm, Kuncz 1, Bolovic 1, Petrovic, Miers, Eindner 1, Kleine. Edző: Nebojsa Novoszelac
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 14/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Bundschuh (22. p.), Varga II Zs. (24. p.), Binder (27. p.), Naroska (30. p.), Politze (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Fegyelmezetten pólóztunk, profin működött a védelmünk. A támadásaink, amíg kellett, nagyon eredményesek voltak.
Nebojsa Novoszelac: – Pocsékul kezdtünk. Semmi sem sikerült, és fejben is alulmaradtunk.
 
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SZEGED-BETON VE–SZINTYEZ KAZANY (orosz) 10–8 (3–2, 1–0, 2–2, 4–4)
Újvidék, 100 néző. V: Kuretasz (görög), Spiegel (német)
SZEGED: BAKSA – YOUNGER 2, Somogyi 1, Komlósi, Molnár T. 1, VINDISCH 2, Kiss Cs. 1. Cs: Busila 1, Kayes, Varga P., Juhász Zs. 1, Török 1. Edző: Kásás Zoltán
KAZANY: Makszimov – Schertwitis, Halturin, M. ZAKIROV 2, AKSZJONOV 3, Bászik, Klikovac 1. Cs: Zinnatulin, Ogyincov 1, Tyihonov, Jelizarov, Aszajev 1. Edző: Vlagyimir Zakirov
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 7/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Halturin (27. p.)
MESTERMÉRLEG
Kásás Zoltán: – Gyengén játszottunk, csak a győzelemnek és a csoportelsőségnek tudok örülni.
Vlagyimir Zakirov: az oroszok edzője nem nyilatkozott, egy széket földhöz vágva elrohant az uszodából.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik