Férfi kézilabda: a Chambéry két góllal legyőzte a Szegedet

Vágólapra másolva!
2010.08.13. 14:39
Címkék
A Pick-Szeged–Chambéry meccsel elkezdődött a vasárnapig tartó Grundfos-kupa nemzetközi férfi kézilabdatorna. A magyar bajnoki ezüstérmes szoros mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett.

A Szeged elég szerencsétlen mérkőzést vívott a válogatott irányító, Császár Gábor korábbi csapatával, a francia Chambéryvel (Császár az előző szezont követően szerződött a franciáktól Veszprémbe) a Grundfos-kupa 1. fordulójában, ugyanis a francia élcsapat elleni találkozón hárman is sérülést szenvedtek, ráadásul Skaliczki László együttese 30–28-ra kikapott, úgy, hogy a szünetben még vezetett.

Katzirz Dávid már a 10. percben megsérült, elsőre úgy tűnt, izomszakadást szenvedett, de az azóta a tatabányai kórházban elvégzett ultrahangos vizsgálaton kiderült, hogy erről nincs szó. Zubai Szabolcs ráesett a vállára, Mikler Roland pedig elcsúszott, a térdét fájlalja.

„Negyvenöt percig hullámzott a játék, de addig mi jöttünk ki ebből jobban. Utána a franciák megfordították a meccset, és mi már nem tudtunk semmi pluszt hozzátenni. Apróságok döntöttek a Chambéry javára. Sok pozitívumot láttam a csapatat játékán, de a passzhibákkal nem vagyok elégedett. A sérülések miatt beszűkültek a lehetőségeink, hiszen mérkőzés közben kiesett Katzirz Dávid és Zubai Szabolcs is. Ráadásul Lékai Mátét szerdáig nélkülöznünk kell, mert a tegnapi edzésen ütközött Zubai Szabival, és letört az egyik foga, amelyet ki is kellett húzni" – nyilatkozta a mérkőzést követően Skaliczki László a szegedi klub hivatalos honlapjának.

A vasárnapig tartó felkészülési tornán hat csapat vesz részt. A Szeged és a Chambéry mellett a német Lemgo, a dán Silkeborg, a cseh Baník Karvina és a házigazda Tatabánya. A csapatokat a szervezők két hármas csoportba osztották be. A háromnapos viadal első két napján a csoportmérkőzéseket rendezik, míg vasárnap a helyosztók következnek.

 

GRUNDFOS-KUPA, 1. FORDULÓ
Pick-Szeged (magyar)–Chambéry (francia) 28–30 (16–15)
Pick-Szeged: Tatai – Stranovsky 5, Maros 3, Sulc 5, Herbert 1, Katzirz 2, Törő 3. Csere: Mikler (kapus), Bajorhegyi 4, Beocsanin 2, Butenko 3, Zubai, Grünfelder
A Chambery gólszerzői: Detrez 5, Barachet 5, Massot 4, Paty 4, Roine 2, Basic 2, Savina 2, Nocar 1, Busselier 1, Bicanic 4
 A GRUNDFOS-KUPA PROGRAMJA
Augusztus 13., péntek
Pick-Szeged–Chambéry 28–30
Baník Karvina–Bjerringbro-Silkeborg 26–26
16.30: Lemgo–Pick-Szeged
18.30: Bjerringbro-Silkeborg–Tatabánya Carbonex KC
Augusztus 14., szombat
10.00 Baník Karvina–Tatabánya Carbonex KC
12 óra: Lemgo–Chambéry
Elődöntő
16.30: A csop. I–B csop. II
18.30: B csop. I–A csop. II
Augusztus 15., vasárnap
15.00: 5–6 helyért: A csop. III–B csop. III
17.00: 3–4 helyért
19.00: Döntő
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik