Evezés: Varga Tamás új magyar csúccsal ezüstérmes az ergo vb-n

Vágólapra másolva!
2010.02.15. 14:23
Címkék
Amíg a hazai evezősök a budakalászi ob-n küzdöttek a magyar bajnoki címekért, addig néhány hazai kiválóság Bostonban, a Chras-B elnevezésű ergométeres világbajnokságon képviselte a magyar színeket. A február 14-i viadalon a legnagyobb magyar sikert Varga Tamás (Démász Bajai SVSC) könnyűsúlyban könyvelhette el, aki a dán Stephansen mögött, saját rekordját megdöntve lett ezüstérmes; a danubiuszos Dr. Alliquander Anna ötödik lett.

A dán versenyző 6:03.4-es idővel állhatott a dobogó tetejére, míg a magyar fiú 2007-es, 6:08.5-ös korábbi csúcsát 6:08.1-re javítva ért a második fokra.

A tengerentúli versenyre a bajai Vargán kívül a Danubius Nemzeti Hajós Egyletből dr. Alliquander Anna, Csepregi Gábor, Orbán Gergely, Neinstein Ádám utazott. Alliquander 07:13.4-gyel ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Említésre méltó, hogy három hete az amsterdami „ErgoHead" elnevezésű viadal 20 perces ergométeres versenyén győzelemmel zárt, így elmondhatjuk, a közelmúltban mutatott teljesítményeivel a világ legjobbjai közé tartozik. Csepregi Gábor a bostoni 6:26.4-es idejével a könnyűsúlyúak között összesítésben a 14. helyen – könnyűsúlyú kategóriában 111 induló volt –, míg Orbán Gergely 6:18.8-as idővel a normálsúlyú középmezőnyben, 56-ként végzett. Rajthoz ált az Amerikában tanuló Neinstein Ádám is, aki 6:32-es idejével derekasan helytállt a népes könnyűsúlyú mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik