Evezés: a Bártfai, Vermes páros A-döntős az U23-as világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2011.07.22. 18:52
Címkék
Bártfai Péter és Vermes Péter az A-döntőbe jutott az amszterdami U23-as evezős világbajnokságon.

Három egységünk, a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes, a férfi könnyűsúlyú kétpárevezős és a női egypárevezős pénteken pihenőt kapott, ugyanis csütörtökön kvalifikálta magát a középdöntőbe. Velük ellentétben a többi magyar csapat vízre szállt pénteken.

A férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesek között Bártfai Péter és Vermes Péter (Győri VSEK, edző Kiss László) péntek délután a középdöntőben a 3. helyen zárt, ezzel a legjobb hat közé került az A-döntőbe (időpontja szombaton 11.36).

A női könnyűsúlyú egypárevezős Bálint Sára (EDF-Démász Szeged VE, edző Szierer János) semi C/D-futamában magabiztosan evezve győzött, így a C-döntő vár rá szombaton 13.18-kor.

Férfi egypárevezősben Széll Domonkos (Csepel EK, edző Bene László) egyenletes jó evezéssel a 3. helyen futott be, bekerülve a legjobb 12 közé, így szombaton az A/B középdöntőben folytatja 10.42-kor

A női kétpárevezős Sáska Beáta (Budapest EE) és Tóth Evelyn (Csepel EK, a csapat edzője Bene László) futamában 6. lett, így a B-döntőben a 7-10. helyért megy; legközelebb vasárnap áll rajthoz.

A férfi kétpárevezős Rókus Zorán (EDF-Démász Bajai SVSC) és Csankó Péter (Velencei-tavi VSI, a csapat edzője Bartos Nándor) a C-döntőbe került a pénteki reményfutam utáni 4. hellyel, szombaton 13.36-kor küzd a 13. helyért.

Szombaton a pénteken pihenők is vízre szállnak: 10.06-kor a könnyűsúlyú kétpárevezős egység, közvetlen utánuk 10.12-kor a könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes, majd 10.54-kor a női egypár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik