El clásico: A 6-2 megismételhetetlen, de azért igyekszünk - Guardiola

Vágólapra másolva!
2010.04.09. 14:54
Pep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője kitart korábbi álláspontja mellett, azaz nem hiszi, hogy a Real Madrid elleni szombati madridi rangadó eldönti a spanyol labdarúgó-bajnokság aranyérmének sorsát.

A Primera División tabellájának második helyén álló Barcelona játékosai a héten alig-alig nyilatkoztak a Real Madrid elleni mérkőzésről, aminek főként az volt az oka, hogy Pep Guardiola vezetőedző valósággal rájuk parancsolt: élvezzék a BL-elődöntőbe jutást.

„Rájuk fért egy kis csend, különben is csupán egy napról volt szó, ilyen rövid kikapcsolódáson nem múlhat a felkészülés sikeressége – jelentette ki a Barca vezetőedzője, aki hangsúlyozta: minden szempontból méltó ellenfélnek tartja a Realt. – Lenyűgöző csapat, amelyen látszik, hogy a Bajnokok Ligája megnyerésére építették."

A Barca tavaly tavaszi 6–2-es madridi győzelméről szólva a szakember azt mondta: „Egyszeri és megismételhetetlen produkció volt, ugyanakkor ügyelni fogunk arra, nehogy rossz irányban módosuljon a rólunk akkor kialakult kép. Az ilyen súlyú meccseket egyébként is mindig nagyon komolyan vesszük."

Guardiola aláhúzta: bár még sok van hátra, azaz semmiképpen sem nevezhető előrehozott finálénak a szombati Real–Barca, „ha valamelyikük nyer, az nagyon rosszul érinti majd a másik felet", vagyis mégiscsak úgy kell felfogni a mérkőzést, mint egy döntőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik