BL: Messi a mai duplájával már 45 gólnál tart a szezonban

Vágólapra másolva!
2011.03.08. 22:48
Címkék
Ahogy arról beszámoltunk, a Barcelona 3–1-re legyőzte hazai pályán az Arsenalt, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Lionel Messi két góllal vette ki a részét a katalán együttes győzelméből, és így az argentin klasszis már 45 gólnál tart a szezonban.

Továbbra is elképesztő formában játszik Lionel Messi, a Barcelona argentin válogatott csillaga.

A 23 éves támadó klubcsapatában 40 tétmérkőzésen szerepelt az idényben, és már 45 gólnál jár, nem mellékesen pedig kiosztott 21 gólpasszt is.

A BL-ben ez volt szezonbeli nyolcadik gólja, ezzel meccsenkénti egygólos átlaggal büszkélkedik, és vezeti is a góllövőlistát. Az előző évadban a teljes sorozatban ért el ennyit (a BL-idénycsúcsa 9 találat, ezt 2008–2009-ben produkálta).

Érdekesség, hogy Messi a Barcában már csak két gólra van a legutóbbi idényben elért abszolút évadcsúcsától (47 gól 53 meccsen).

Csupán a miheztartás végett rögzítsük Messi eddigi barcelonai teljesítményét: 2004 óta 254 tétmérkőzésen 172 góllal és 70 gólpasszal örvendeztette meg a katalán szurkolókat; a BL-ben 52 mérkőzésen 33 gól és 9 assziszt a mérlege.

GÓL, GÓL, GÓL – MÉG TÖBB STATISZTIKA

A statisztika kedvelőinek újabb két adat Messiről:

 

  • ez volt Messi második tizenegyese a BL-ben (a 2007. november 27-ei, Lyon elleni meccs után)
  • Messi a legrangosabb európai sorozatban már hatszor terhelte meg az Arsenal hálóját, azaz Londonban aligha emelnek szobrot neki (mint ismeretes, az előző szezonban a negyeddöntő visszavágóján négyet lőtt az „ágyúsoknak")
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik