Bayern München: Mindent jót kívánok Toninak a Románál - Hoeness

Vágólapra másolva!
2009.12.30. 16:47
null
Toni távozik a Bayerntől (Fotó: Action Images)
Címkék
Luca Toni tegnap elmondta, hogy az AS Roma játékosaként folytatja pályafutását, ma pedig Uli Hoeness, a Bayern München elnöke elbúcsúztatta a világbajnok labdarúgót. A fejlemények ismeretében a csatár távozásának hivatalos bejelentése már csak formaság.

„Mindent jót kívánok Lucának Olaszországban – mondta Hoeness a Münchner Merkurnak. – Remélem, hogy nagyszerű tavaszt zár a Romával, sok gólt szerez majd, bekerül a világbajnokságra utazó keretbe, és végül új szerződést kap az olasz klubtól."

Korábban is sejteni lehetett, de a Bayern elnökének szavai után immár biztosra vehető, hogy a 32 éves támadó kölcsönbe kerül a „farkasokhoz", így a tavasszal nemcsak a világbajnoki szereplésért, hanem azért is küzdeni fog, hogy meggyőzze a klub vezetőit, érdemes őt végleg leigazolni.

Ebben az esetben a Bayern még több millió euróra számíthat a Romától, hiszen Toni szerződése 2011-ig szól Münchenben. Persze a bajorok már így is jól járnak az üzlettel: a „farkasok" átvállalják a csatár  fizetésének nagy részét, így fél év alatt körülbelül 1.8 millió euró marad a bajorok kasszájában.

„Bízom benne, hogy hat nagyszerű hónapot töltök majd el a Románál. Nagyon motivált vagyok, a klubnál akarom folytatni a pályafutásom, és ez így is fog történni. Teljes mértékben biztos vagyok abban, hogy január másodikán a Roma játékosa leszek" – nyilatkozta kedden a 32 éves futballista az olasz rádió Centro Suono Sport című műsorában.

 MÁR MEGKÖTTETETT A RIBÉRY-ÜZLET IS?
 

A német ran.de internetes oldal értesülései szerint a Real Madrid és a Bayern München már megállapodott egymással Franck Ribéry klubcseréjéről. A portál úgy tudja, hogy a francia középpályás a nyári átigazolási szezonban szerződhet a „királyi gárdához".


A 26 éves klasszis 55 millió euró ellenében távozik a Bayern Münchentől.


A német oldal azt is tudni véli, hogy a két klub közötti egyezség már augusztus végén megszületett, amikor Arjen Robben a Real Madridtól a bajorokhoz igazolt.


A megállapodásnak állítólag az is része volt, hogy a Bayern nem fizette ki a holland játékos 25 milliós vételárát, hanem vállalta, hogy ennyivel kevesebbért adja el a spanyoloknak Ribéryt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik