Barcelona: jóváhagyták a szerződést a katari mezszponzorral

Vágólapra másolva!
2011.09.25. 12:23
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona tegnapi közgyűlésén a klub egyesületi tagjai jóváhagyták a gránátvörös-kékek szponzori megállapodását a Qatar Foundation nevű befektetőtársasággal.

A tagok elsöprő többségének (697 igen, 76 nem, 36 érvénytelen szavazat) döntése értelmében a katalánok a következő öt idényben 165 millió eurót kapnak majd a katari vállalattól.

„Katar egy olyan ország, amely arra kért minket, hogy nyújtsuk segítő jobbot neki, hogy nyithasson a világ felé amellett, hogy jól jön számunkra a pénz, amelyet tőlük kapunk" – mondta a Barca elnöke, Sandro Rosell, aki korábban azzal próbálta meggyőzni az egyesületi tagokat, hogy ha nem szavaznak igennel, akkor a Real Madridhoz kerül a katariak pénze.

A nagy európai klubok közül a Barcelona tartott ki legtovább ama eszméje mellett, hogy nem köt szerződést mezszponzorral. Az elmúlt években az UNICEF logóját viselték a játékosok a mezükön, a Barca évente 1.5 millió euróval támogatta az ENSZ gyermekeket segítő alapítványát, amelynek emblémája a katariak érkezésével a mez hátuljára került, elöl pedig a Qatar Foundation felirat díszeleg.

Rosell Zlatan Ibrahimovic korábbi átigazolásáról is beszélt a közgyűlésen, úgy nyilatkozott: „ez volt a klub történetének legrosszabb ügylete”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik