Barcelona: Guardiola öccse viszi az Arsenalhoz az új Fabregast

Vágólapra másolva!
2011.02.22. 14:11
Címkék
Pere Guardiola, a Barcelona labdarúgócsapatát edző Pep ügynökként dolgozó öccse az Arsenalhoz szerződtetheti a katalánok legújabb ígéretét, a 16 éves Jon Miquel Toral Harpert.

A sportágban misztikus La Masía barcelonai futballiskola legújabb gyöngyszeme mindössze 350 ezer euróért kerülhet a londoni együtteshez, így a spanyol sajtó aligha véletlenül emlegeti párhuzamként Cesc Fabregas nyolc évvel ezelőtti, hasonló irányban és nagyságrendű összegért megtörtént szerződtetését. Az azóta világklasszissá fejlődött középpályásért mindössze 320 ezer eurót kapott a Barcelona 2003-ban, és hiába áldozna spanyol lapinformációk szerint 50 millió eurót a visszavásárlásra, az angolok nem tárgyalnak.

Bár annyi különbséget azért felfedezhetünk, hogy Jon Toral édesanyja angol, így azért esetében nem csodálkozhatunk azon – és ezzel alighanem Barcelonában is tisztában voltak –, hogy a játékosnak, saját bevallása szerint mindig is az volt az álma, hogy Angliában játsszon. A ballábas Jon Toral négy évvel ezelőtt került a katalánok akadémiájára.

A La Masíán Arsene Wenger előszeretettel csemegézik – Jon Toralon kívül Samper és Ballesté most is képben van a szakembernél –, illetve használja ki azt a kiskaput, hogy Angliában már akkor profi szerződést írhat alá a fiatal játékos, amikor Spanyolországban a törvények adta lehetőségek miatt erre még nincs lehetősége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik