Atlético Madrid: nagy valószínűséggel Michael Laudrup lesz az új edző

Vágólapra másolva!
2009.10.22. 14:31
Címkék
A madridi As és Marca napilapok egybehangzó információi szerint az Atlético Madrid vezetői még ma menesztik az együttes vezetőedzőjét, Abel Resinót, és Michael Laudrupot nevezik ki a helyére.

A madridi együttes tegnap súlyos, 4–0-s vereséget szenvedett a Chelsea otthonában a Bajnokok Ligájában.

A korábbi dán futballista – aki játszott a Barcelonánál és a Real Madridnál is –  a 2007–2008-as idényben már dolgozott trénerként spanyol csapatnál: a Getafe vezetőedzője volt.  

Laudrup, bár nem vallott kudarcot a Getafe kispadján, a 2007–2008-as szezon végén lemondott posztjáról.

2008 szeptemberében a Szpartak Moszkva vezetőedzője lett, de mindössze hét hónapot töltött az orosz csapatnál, mivel 2009 áprilisában menesztették a Dinamo elleni városi rangadó elvesztése (3–0) után.

Az Atlético nagyon rosszul kezdte az idényt: a spanyol bajnokságban csak egyszer tudott nyerni, valamint háromszor döntetlent játszott, és háromszor kikapott. A BL-ben ikszelt az APOEL Nicosiával és kikapott a Portótól.

A Chelseatől elszenvedett kudarc után Enrique Cerezo, a klub elnöke úgy nyilatkozott: „Ez nem mehet így tovább a csapatnál".

A spanyol lapok értesülései szerint Luis Aragonés és Quique Sánchez Flores neve is felvetődött Abel Resino lehetséges utódai között, de most úgy tűnik, hogy Laudrup kapja meg az állást.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik