Arany-kupa: Jamaica büntetőt rontott, de így is százszázalékos maradt

Vágólapra másolva!
2011.06.14. 07:10
Címkék
Jamaica 1–0-ra legyőzte Hondurast az Egyesült Államokban zajló Arany-kupa B-csoportjának utolsó fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel jutott be a negyeddöntőbe Észak- és Közép-Amerika, valamint a karibi térség labdarúgó-válogatottjainak tornáján. A vesztes Honduras, valamint Guatemala is továbbjutott a csoportból.

A csoportrangadó egyetlen gólját Ryan Johnson szerezte, némi szerencsével: a tornán egy gólt már korábban is elérő jamaicai játékos távoli lövése után a labda a lécről a vetődő kapusra pattant, és róla vágódott a hálóba.

Az esetnél balszerencsés Noel Valladares a második félidőben elégtételt vett Johnsonon: a 72. percben hárította a büntetőjét. Az ítélet végrehajtása előtt hosszú percekig állt a játék, ugyanis a teljesen teli, 25 ezres harrisoni Red Bull Arenában helyet foglaló hondurasi nézők dühükben különféle tárgyakat hajigáltak a játéktérre.

Kiharcolta a továbbjutást Guatemala is, amely az egy gólt és egy gólpasszt jegyző Marco Pappa vezérletével elegendő alkalommal talált be Grenada kapujába ahhoz, hogy jobb gólkülönbsége révén biztosan megelőzze az A-csoport harmadik helyezettjét, Salvadort. Guatemala négy év után játszhat újra negyeddöntőt az Arany-kupán.

A csoportok közül mér csak a C-jelűben zajlik a küzdelem; Panama továbbjutása már biztos, Kanadáé és nagy meglepetésre a házigazda Egyesült Államoké még nem.

ARANY-KUPA
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ, HARRISON
Honduras–Jamaica 0–1 (R. Johnson 36.)
Guatemala–Grenada 4–0 (Del Aguila 16., Pappa 22., C. Ruiz 54., C. Gallardo 59.)
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Jamaica 3 3

7– 0 +7 9
2. Honduras 3 1 1 1 7– 2 +5 4
3. Guatemala 3 1 1 1 4– 2 +2 4
4. Grenada 3

3 1–15 -14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik