Alpesi sí: Ivica Kostelic győzött Flachauban, huszadik vk-elsősége

Vágólapra másolva!
2011.12.21. 19:43
Címkék
Ivica Kostelic győzelmével ért véget Flachauban a férfi alpesi síelők műlesikló vk-versenye. A horvát a két futam alapján mindössze hét századdal előzte meg a svéd Andre Myhrert.

Az előfutókat most a szokásosnál is nagyobb figyelem kísérte, mert egyikük az a junior világbajnok Matthias Lanzinger volt, aki 2008-ban súlyos balestet szenvedett, és bal lábát térd alatt amputálni kellett.

Az első futam után az összetett világkupa címvédője, Ivica Kostelic állt az élre. A horvát síelő előnye nem volt túl nagy, mindössze 14 század az olasz Cristian Deville előtt.

„Könnyű a pálya, nem igazán veszi igénybe az embert. – mondta Kostelic az első futam után. – Habár a körülmények jók, a lejtő lehetne egy kicsit kevésbé jeges és kemény."

Előnyének felét meg is tartotta a második futamban. Igazán izgalmas menete volt Kostelicnek, az addig vezető Andre Myhrerrel szemben végig három tized körül volt az előnye az ellenőrzőpontokon, csak a végén lassul le kissé. Annyira azért nem, hogy kiadja kezéből a győzelmet, végül hét századdal megelőzte svéd riválisát.

Kostelicnek ez volt a huszadik diadala a világkupaversenyeken, ezzel a sportág történetének 15. legeredményesebb férfi síelője a világkupákon.

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, FLACHAU
FÉRFI MŰLESIKLÁS
1. Ivica Kostelic (horvát) 1:48.94
2. Andre Myhrer (svéd) +0.07
3. Cristian Deville +0.09
A szakági vk állása (még nyolc verseny van hátra)
1. Ivica Kostelic 245 pont
2. Cristian Deville 180
3. Andre Myhrer 170
Az összetett vk állása (még 32 verseny van hátra)
1. Marcel Hirscher (osztrák) 425 pont
2. Aksel Lund Svindal (norvég) 416
3. Ted Ligety (amerikai) 385

 

Böngéssze télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik