Alpesi sí: Didier Cuche nyerte meg a Lake Louise-i lesiklóversenyt

Vágólapra másolva!
2011.11.26. 21:54
Címkék
A kanadai Lake Louise-ben férfi lesiklófutammal folytatódott az alpesi sízők világkupa-sorozata. A győzelmet a svájci Didier Cuche szerezte meg, honfitársa, Beat Feuz és a negyvenötös rajtszámú osztrák Hannes Reichelt előtt.

Elsőként a francia Fayed teljesítette a pályát, de sokáig nem állt az élen, mert előbb a másodikként induló kanadai Hudec, majd a hármas rajtszámú osztrák Streitberger vette át a vezetést. Ez követően azonban sokáig csak a kilencedikként rajtoló amerikai olimpiai bajnok, Bode Miller volt náluk jobb, de csak öt századdal.

Már-már úgy tűnt, hogy amikor a legjobbak csoportja következik, akkor az amerikai lesz még az élen, de végül a francia Adrien Theux egy tizedmásodperccel nála is gyorsabb tudott lenni. Az elit csoport első indulója a svájci Defago volt, aki azonban csak egyvalakinél volt gyorsabb, nem így honfitársa, Cuche, aki azonban igencsak imponáló versenyzéssel 63 százados előnnyel vette át a vezetést.

Már ekkor érezhető volt, hogy aki nála gyorsabb akar lenni, annak alaposan fel kell kötnie a fehérneműt, s ez az osztrák Baumann-nak majdnem sikerült is, de végül 35 századdal a második helyre szorult. De aztán Cuche honfitársa, Feuz még Baumann-nál is kevesebbel kapott ki: mindössze hat századdal.

A hátralévők közül az osztrák Kröll okozott kisebb izgalmat, de végül leszorult a dobogóról. Érdekes volt még az összetett világkupa címvédőjének, a horvát Ivica Kostelicnek a szereplése is, aki leggyengébb szakágában nem tudott bekerülni az első harminc közé, és nem szerzett pontot.

Már-már mindenki elkönyvelte a sorrendet, amikor 45-ös rajtszámmal következett az osztrák Hannes Reichelt, aki a már eléggé lestrapált pályán is mindössze nyolc századdal volt lassab Cuche-nél, így éppen leszorította a dobogóról honfitársát.

Cuche-nek a mostani volt a 18. világkupasikere, s ő áll az összetett világkupa élén is – holtversenyben az első versenyt megnyerő amerikai Ted Ligetyvel.

ALPESISÍ-VK, LAKE LOUISE (KANADA)
FÉRFI LESIKLÁS
1. Didier Cuche (svájci) 1:47.28 perc
2. Beat Feuz (svájci) +0.06 mp hátrány
3. Hannes Reichelt (osztrák) +0.08 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik