Alpesi sí: Beat Feuz verhetetlen volt a wengeni lesiklásban

Vágólapra másolva!
2012.01.14. 14:31
Címkék
Beat Feuz győzelmével ért véget Wengenben a férfiak lesikló-világkupaversenye. A második helyen az osztrák Hannes Reichelt, a harmadikon az olasz Christof Innerhofer végzett.

Ilyen ez a szombat: a nőknél Olaszországban olasz versenyző nyerte a lesiklást (Daniela Merighetti, Cortina d'Ampezzo), a férfiaknál pedig svájci nyert Svájcban. Wengenben, az alpesi sísportok egyik legszebb helyszínén rendezték meg a férfiaknak a leggyorsabb szakág vk-viadalát.

Sokáig úgy tűnt, hogy az 1-es rajtszámmal induló Hannes Reichelt neve mellé a végső sorrendben is az 1-es szám kerülhet. Az osztrák azonban hiába teljesítette egészen jól a saját menetét, az elmúlt hetekben bombaformában szereplő Beat Feuz még nála is jobban száguldott a lejtőn.

A wengeni lesiklás a leghosszabb versenyszám az egész vk-sorozatban, valamivel több mint két és fél percig tart egy-egy menet. Így nem csak a technikai tudásnak, hanem az erőnlétnek is kiemelt szerep jut. Feuz alighanem ezzel nyerte meg a viadalt – ez volt a harmadik elsősége a világkupák történetében.

ALPESI SÍ , VK-VERSENY, WENGEN (SVÁJC)
FÉRFI LESIKLÁS
1. Beat Feuz (svájci) 2:35.31
2. Hannes Reichelt (osztrák) +0.44
3. Christof Innerhofer (olasz) +0.49
A szakági vk állása (még 7 verseny van hátra)
1. Beat Feuz 260 pont
2. Bode Miller (amerikai) 219
3. Klaus Kröll (osztrák) 205
Az összetett vk állása (még 26 verseny van hátra)
1. Marcel Hirscher (osztrák) 725 pont
2. Ivica Kostelic (horvát) 595
3. Beat Feuz 545
A WENGENI PÁLYA FEJKAMERÁVAL


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik