Alpesi sí: az összetett címvédő nyerte meg a szuperkombinációs vk-t

Vágólapra másolva!
2012.02.12. 13:06
Címkék
Nagy hátrányt dolgozott le, hogy aztán óriási fölénnyel nyerje meg a férfiak szuperkombinációs világkupaversenyét Szocsiban Ivica Kostelic. A horvát mögött a lesiklást nyerő svájci Beat Feuz végzett, míg a harmadik a francia Thon Mermillod Blondin lett. Kostelic ezzel megnyerte a szakági vk-t is.

A szocsi olimpiai pályán (a város 2014-ben ad otthont a téli játékoknak) a remek lesikló formában levő Beat Feuz lett a legjobb a szuperkombináció első futamában. A svájci tegnap ünnepelte a 25. születésnapját, ennek megfelelően vidám hangulatban az élre száguldott, három tizeddel megelőzve a teljes mezőnyt.

A későbbi győztes Ivica Kostelic csak a 15. helyen szerénykedett, 1.52 másodperces hátránnyal, de az összetett világkupa horvát címvédőjének köztudottan nem a lesiklás a legerősebb száma.

Műlesiklásban viszont Kostelic sokkal jobb teljesítményre képes, és ezt meg is mutatta a második futamban. Messze a legjobb időt érte el (bár az osztrák Benjamin Raich sem ment rosszul, a 28. helyről egészen az ötödikig jött fel), ráadásul végeredményben, a két futam összesítése alapján 1.16 másodpercet vert a végül második Feuzra.

Kostelic ezzel a győzelmével megszerezte a szakági vk-győzelemért járó kis kristálygömböt.

A horvát klasszisnak ez volt az idénybeli hatodik elsősége a vk-sorozatban, karrierje egészét tekintve pedig már 24 győzelemnél tart.

Összetettben Kostelic átlépte az 1000 pontos határt, de Feuz csak 70 ponttal marad el tőle. Ami viszont bajt jelenthet Kostelicnek, hogy a szocsi versenyen megsérült a térde. A sérülés mértékét a további vizsgálatok deríthetik fel, így egyelőre nem tudni, hogy mennyire lesz hatással a szezon hátralevő versenyeire.

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, SZOCSI
Férfi szuperkombináció
1. Ivica Kostelic (horvát) 2:50.21
2. Beat Feuz (svájci) +1.16
3. Thomas Mermillod Blondin (francia) +1.77
A szakági vk végeredménye
1. Ivica Kostelic 336 pont
2. Beat Feuz 300
3. Romed Baumann (osztrák) 159
Az összetett vk állása (még 15 verseny van hátra)
1. Ivica Kostelic 1043 pont
2. Beat Feuz 973
3. Marcel Hirscher (osztrák) 825

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik