Találatok a MKSZ címkére

Találatok száma: 111

Női kézi: az M4 Sport közvetíti a válogatott olimpiai selejtezőit

2020-02-20 12:06:27

Hosszas tárgyalássorozat után a közmédia megállapodott a jogtulajdonossal, így az M4 Sport élőben közvetíti március 20. és 22. között Győrből a női kézilabda olimpiai selejtezőtornát, amelyről Danyi Gábor és Elek Gábor együttese kvalifikálhatja magát a nyári tokiói olimpiára – derül ki a csatorna és az MKSZ közleményéből.

tv-közvetítés olimpiai selejtező magyar női kézilabda-válogatott közvetítés MKSZ M4 Sport

Kézilabda: eltiltás és pénzbírság – döntöttek Rasmussen büntetéséről

2020-02-10 20:12:38

Kim Rasmussen átszámítva másfél millió forintnyi összeget köteles fizetni a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnek (IHF), miután a decemberi női világbajnokságon élesen kritizálta a zsűrit és a játékvezetőket a magyar válogatott Románia elleni mérkőzése után. Ezen felül visszamenőleges hatállyal két hónapra tiltották el, amit már le is töltött.

női kézilabda női kézi-vb magyar női kézilabda-válogatott MKSZ Kim Rasmussen IHF

Kézilabda: Schatzl Nadine és Bánhidi 2019 legjobbjai

2020-02-10 13:25:12

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége hétfői ülésén megválasztotta a 2019-es év legjobb kézilabdázóit. A nőknél Schatzl Nadine, a férfiaknál Bánhidi Bence lett az elmúlt esztendő legjobbja, mindketten először lettek az év játékosai – olvasható az MKSZ honlapján.

Schatzl Nadine MKSZ Bánhidi Bence

Gyász: elhunyt Kaló Sándor, férfi kéziválogatottunk korábbi kapitánya

2020-01-29 09:24:27

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően életének 76. évében elhunyt Kaló Sándor, egykori válogatott kézilabdázó, a magyar férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya – tájékoztatott a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) honlapja.

halálhír gyász MKSZ Kaló Sándor

Kézilabda: országos akadémiai rendszer létesül

2020-01-09 15:17:46

Megújul az elitképzés a magyar kézilabdázásban, hat helyszínen jönnek létre akkreditált akadémiák 2020-ban, a Magyar Kézilabda-szövetség emellett akadémiai alközpontok kiépítését is tervezi a jövőben – jelentette be közleményében az MKSZ.

Novák András Magyar Kézilabda-szövetség MKSZ akadémia kézilabda

Női kézi: Rasmussen szerint az IHF szankciója csak ürügy volt a menesztésére

2020-01-07 23:25:45

Mint beszámoltunk róla, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége úgy határozott, hogy felmenti Kim Rasmussent a női válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A dán szakember nyaralás közben értesült a hírről, és nem érti, hirtelen miért változott meg az MKSZ megítélése a munkájával kapcsolatban, amikor tavaly megegyeztek a hosszabbításról. Úgy gondolja, könnyű ráfogni a nemzetközi szövetség felfüggesztésére a menesztését. 

női kézilabda magyar női kézilabda-válogatott MKSZ Kim Rasmussen IHF

Kézilabda: Magyarország férfi és női világbajnokságot rendezne

2019-09-27 11:33:14

Magyarország jelezte érdeklődését a 2025-ös és a 2027-es férfi, valamint a 2027-es női kézilabda-világbajnokság megrendezésére.

női kézilabda-vb kézilabda férfi kézilabda-vb MKSZ IHF

Férfi kéziválogatott: a serdülőktől a felnőttekig egységes stílust akar a kapitány

2019-09-20 09:12:05

A serdülőktől az első csapatig ugyanazt a kézilabdát kell játszania a nemzeti együtteseknek – jelentette ki Gulyás István, a magyar kézilabda-válogatott júliusban kinevezett szövetségi kapitánya, aki ennek szellemében már meg is kezdte az átszervezést a korosztályos csapatoknál. A kapitány megbízatása első hetven napját értékelte a Nemzeti Sport megkeresésére.

magyar férfi kézilabda-válogatott kézilabda férfi kézilabda MKSZ Gulyás István

Férfi kézi: Nagy László spanyol útlevélről, edzőbuktatásról, Vranjes alkoholvádjáról

2019-09-19 16:53:30

A nyáron visszavonult Nagy László volt a Vaxerencse nevet viselő kézilabdás podcast legutóbbi adásának vendége, ahol a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöki és a Telekom Veszprém sportigazgatói posztját betöltő korábbi világklasszis átlövő több témáról is őszintén beszélt. Így elmondta többek között, mekkora realitása volt a spanyol válogatottságának, hogyan viszonyult a magyar szurkolók kritikájához, valóban buktatott-e edzőt Veszprémben, és Ljubomir Vranjes italozós megjegyzésére is reagált.

magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda Telekom Veszprém Nagy László MKSZ Ljubomir Vranjes

Kézilabda: jön a tesztév – a teljes idényben használják itthon a VIR-t

2019-09-11 19:13:19

Az új kézilabdaidény kezdetén immár harmadszor tartott szabályismertetőt a magyar szövetségben a szervezet játékvezetői albizottsága, s ezen elhangzott, hogy a televízió által közvetített összes mérkőzésen használhatják a játékvezetők a videoismétlő rendszert (VIR), majd a tesztév végén összegzik a tapasztalatokat.

női kézilabda NB I kézilabda játékvezetés férfi kézilabda NB I VIR MKSZ

Kézilabda: Nagy László szerint elszállt a magyar játékosok fizetése

2019-08-09 11:35:09

Nem érzi terhesnek a politika jelenlétét a magyar kézilabdában, a TAO-rendszer mellékhatásaként megerősödött idegenlégiós-dömping ellen viszont küzdeni fog – nyilatkozta a Heteknek Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség férfiválogatottért felelős szakmai alelnöke.

kézilabda Nagy László MKSZ

Női kézi BL: újabb öt évig Budapesten a négyes döntő

2019-07-11 16:21:22

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bejelentése értelmében újabb öt évig Budapest ad otthont a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

női kézilabda BL női kézilabda női kézi BL final four női kézi BL Pálinger Katalin Michael Wiederer

Férfi kézi: a Mikulás hozza az új idény első Veszprém–Szeged csörtéjét

2019-07-09 14:32:43

A Veszprém és a Szeged december 8-án csap össze először a 2019–2020-as idényben – derült ki a Magyar Kézilabda-szövetség által nyilvánosságra hozott menetrendből.

kézilabda NB I kézilabda férfi kézilabda NB I Telekom Veszprém Mol-Pick Szeged MKSZ

Női kézi NB I: nagy rangadókkal indul az új idény – elkészült a sorsolás

2019-07-09 12:51:11

A Magyar Kézilabda-szövetség elkészítette a női NB I 2019–2020-as idényének sorsolását. A címvédő Győri Audi ETO december végén találkozik először legfőbb kihívójával, a Ferencvárossal.

női kézi NB I női kézi kézilabda MKSZ Győri Audi ETO KC FTC-Rail Cargo Hungaria

Férfi kézi: a szövetség később dönt személyi kérdésekről

2019-06-19 13:35:29

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége szerdán meghallgatta a férfiválogatott szövetségi kapitányai, Csoknyai István és Vladan Matics beszámolóját a vasárnap véget ért Eb-selejtezőkről, és a következő hetekben hoz döntést a nemzeti csapat következő időszakának szakmai koncepciójáról és stábjáról.

magyar férfi kézilabda-válogatott Vladan Matics Nagy László MKSZ Csoknyai István

Férfi kézi: dán játékvezetők a Veszprém–Szeged döntő első meccsén

2019-05-21 12:09:43

A Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint a dán Martin Gjeding, Mads Hansen páros vezeti a férfi NB I döntőjének első mérkőzését.

kézilabda férfi kézi Telekom Veszprém Mol-Pick Szeged Martin Gjedin Mads Hansen

Férfi kézi: külföldi bírókra bízza a szövetség a Veszprém–Szeged döntőt

2019-05-15 18:37:45

A Magyar Kézilabda-szövetség szerdán bejelentette, hogy a Veszprém–Szeged férfibajnoki finálé (május 23. és 26.) két mérkőzését külföldi bírók vezetik, akikről még egyeztetnek a vezetők az európai szövetséggel.

kézilabda Telekom Veszprém Mol-Pick Szeged MKSZ

Kézilabda: Nagy László alelnök lett a magyar szövetségben

2019-04-17 14:34:08

Szerdán megtartotta tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda-szövetség, amely megválasztotta tisztségviselőit. A nagy számban megjelenő küldöttek újabb négy évre egyhangú döntéssel bizalmat szavaztak a Kocsis Máté vezette elnökségnek, a férfi szakágért felelős alelnök Nagy László, a női szakág felelőse szintén alelnökként Pálinger Katalin lett, az elnökségben helyet kapott többek között Görbicz Anita, Marosi László és Radulovics Bojana is – tájékoztatott hivatalos honlapján az MKSZ.

Nagy László Magyar Kézilabda-szövetség MKSZ

Női kézi BL: Budapest újabb évekig a négyes döntő házigazdája maradna

2019-04-09 16:41:56

Az MKSZ főtitkára, Horváth Gabriella a Digi Sporton elárulta, már tárgyalnak a szerződéshosszabbításról, és ha sikerrel járnak, a következő években is Budapesten maradhat a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője. Az új 20 ezres fővárosi aréna is főszerepet kaphat.

női kézilabda Bajnokok Ligája női kézilabda női kézi BL final four kézilabda MKSZ Horváth Gabriella

Női kézi: ismét Magyarországon edzőtáborozik a kínai válogatott

2019-03-07 16:18:56

Tavaly ősz után ismét Magyarországon edzőtáborozik a kínai női kézilabda-válogatott.

női kézilabda MKSZ IHF