Találatok a Michael Phelps címkére

Találatok száma: 167

Három olimpiai arany, drog, rock, depresszió és egy csodálatos elme

2019-05-17 19:02:46

Az ötvenméteres gyorsúszás csoda- és fenegyereke, Sydney és Rio olimpiai bajnoka, aki a két aranyérem közötti tizenhat évben megjárt mennyet és többféle poklot, mielőtt kikötött a purgatóriumban, látszólag nincs a helyzet magaslatán. Az amerikai Anthony Ervin kócosan, egy gyűrött, viseltes pólóban érkezik a szálloda halljába, de amint leül és beszélni kezd, megfontoltan, választékosan, figyelemre méltó bölcsességgel, nem titkolva gyengéit és sebezhetőségét, kiderül, hogy egyedülálló egyéniség.

Tiger Woods Sydney Rio de Janeiro NS Hosszabbítás Michael Phelps FINA

Sportolósors: extra figyelmet kapnak a visszavonuló amerikaiak

2018-09-19 14:01:49

A legendás amerikai úszó, Michael Phelps szerint többet kell tenni azokért az olimpikonokért, akik befejezik pályafutásukat, és kikerülnek a reflektorfényből. A legtöbben ugyanis nem tudják elviselni a mellőzöttséget, és azt, hogy a figyelem azonnal  a következő, tehetséges generációra összpontosul.

olimpia Michael Phelps Egyesült Államok

Úszás: egy tízéves srác döntötte meg Phelps rekordját!

2018-08-03 16:22:45

Viszonylag ritkán hallunk olyat, hogy valaki megdönti az élő úszólegenda, a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps valamelyik rekordját. Márpedig most erről van szó – egy tízéves srácnak sikerült végrehajtania ezt a bravúrt.

úszás Michael Phelps Clark Kent

Jordannél, Gretzkynél és Muhammad Alinál is tovább a csúcson

2017-08-03 13:55:01

Ma, azaz augusztus 3-án ünnepli 40. születésnapját Tom Brady, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots kiváló irányítója.

Wayne Gretzky Valentino Rossi Usain Bolt Tom Brady Roger Federer Peyton Manning

Videó: Phelps végre versenyzett a cápával, balhé lett belőle

2017-07-24 12:32:28

Mint beszámoltunk róla, a Discovery Channelen futó „Shark Week” elnevezésű dokumentumfilm-sorozat jóvoltából az úszás talán legnagyobb alakja, Michael Phelps egy cápával kelt versenyre. Most végre a várva várt videót is megnézhetjük, igaz, nem pont erre számítottunk…

videó cápa Shark Week Michael Phelps Discovery Channel

Videó: így találkozott Phelps a cápával, akivel úszott!

2017-07-22 08:47:53

Mint arról korábban beszámoltunk, a Discovery Channelen futó „Shark Week” elnevezésű dokumentumfilm-sorozat jóvoltából az úszás talán legnagyobb alakja, Michael Phelps egy cápával kelt versenyre. A küzdő felek már leúszták a távot, ám a felvétel hivatalos bemutatására még várni kell. Egy rövid videó azonban napvilágot látott, amely bemutatja, hogyan találkozott először Phelps a cápával, akivel úszott!

videó cápa Michael Phelps

Vizes vb: Katie Ledecky nem tartja riválisának Hosszú Katinkát

2017-07-21 12:40:11

Az ötszörös olimpiai bajnok és kilencszeres világbajnok amerikai úszó, Katie Ledecky délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem rivalizál Hosszú Katinkával, és hogy simán kikapna Michael Phelpstől.

úszás vizes vb 2017 Michael Phelps Katie Ledecky Hosszú Katinka

Nagy „Ma nem!” Viktor, Gyurta egy százada és a nagy amerikai pofára esés

2017-07-13 18:29:32

Pénteken kezdődik a budapesti vizes világbajnokság, és az év egyik legjelentősebb sportrendezvénye előtt úgy döntöttünk, hogy kis múltidézéssel visszatekintünk az esemény történelmére is. Cikkünk 18 pontban gyűjtötte össze a FINA rendezte világbajnokságok emlékezetes pillanatait, ezek között túlsúlyban vannak a legnépszerűbb sportág, az úszás nagy versenyei, az elmúlt másfél évtized – minthogy a világbajnokságokból 2000-ig nyolcat rendeztek, az elmúlt 16 évben pedig szintén ugyanennyit – nagy csatái, és az összeállítás készítése közben természetesen külön figyelmet fordítottunk a magyarokra.

úszás vízilabda magyar férfi vízilabda-válogatott Uszama Melluli Szabó Tünde Rózsa Norbert

Úszás: tényleg megtette, Phelps nagy fehér cápával versenyzett

2017-07-12 13:22:51

Egy cápával úszott versenyt Michael Phelps, az amerikaiak 23-szoros olimpiai bajnoka.

úszás verseny cápa Michael Phelps

Montgomery, Egerszegi, Phelps; NDK-sok, „cáparuhások” – legendás úszórekordok nyomában

2017-07-07 02:36:49

Néhány évvel ezelőtt a The New York Times összevetette a férfi száz méteres úszó olimpiai bajnokok idejét, és kijött, hogy ha a 2008-as győztes francia Alain Bernard-t egy medencébe eresztenék Hajós Alfréddal, a mi 1896-os legendánkkal az aranyat jelentő idejük alapján, akkor a modern éra csúcssportolója 42.6 méterrel hagyná maga mögött az ötkarikás hőskor magyar zsenijét. A budapesti vizes világbajnokság közeledtével úgy gondoltuk, érdemes a hasonlítgatós játékot továbbgondolni, és – szűkítve az időintervallumot – az úszó-vb-k mentén megnézni az elmúlt évtizedek fejlődését. Cikkünkben elsősorban a két nagy presztízsű versenyszám, a férfi és női 100 méteres gyorsúszás győzteseire koncentráltunk, de kitekintést tettünk más úszásnemekre is.

úszó-vb úszás vizes vb rekord Vlagyimir Szalnyikov Michael Phelps

Kép: nem vicc, Michael Phelps cápával fog versenyezni!

2017-06-17 19:10:20

Ki ne forgolódott volna már úgy éjszaka az ágyban, hogy nem tudta kiverni a fejéből a kérdést: ha összecsapna a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps és egy fehér cápa, vajon melyikük nyerne? Nos, most végre megkapjuk a választ!

kép fotó cápa Shark Week Michael Phelps Instagram

Úszás: Az öngyilkosságon gondolkoztam – Michael Phelps

2017-05-06 13:53:21

Michael Phelps 23-szoros olimpiai bajnok úszólegenda elárulta, hogy a riói nyári játékokat követően depressziós lett és az öngyilkosságon is elgondolkozott.

úszás öngyilkosság olimpia depresszió Michael Phelps

Úszás: Michael Phelps nem zárta ki, hogy ismét visszatér

2017-04-19 10:37:05

Michael Phelps, az amerikaiak 23-szoros olimpiai bajnok úszója nem zárta ki, hogy ismét visszatér a versenyzéshez.

úszás Michael Phelps

AIPS: Hosszú Katinka a világ második legjobb női sportolója!

2016-12-29 11:38:16

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) szerint Hosszú Katinka a világ második legjobb női sportolója 2016-ban – derült ki a szervezet szavazásának csütörtöki eredményhirdetésekor.

Usain Bolt Simone Biles Serena Williams Michael Phelps Hosszú Katinka Cristiano Ronaldo

Úszás: Hosszú Katinkát lenyűgöző nézni – Michael Phelps

2016-12-07 09:55:28

A huszonháromszoros olimpiai bajnok Michael Phelps dicsérő szavakkal illette Hosszú Katinkát a windsori rövid pályás világbajnokság helyszínén, és úgy fogalmazott, a magyar klasszis bármit képes elérni a jövőben.

úszás Michael Phelps Hosszú Katinka

Úszás: Nekem azok megnyert ezüstök voltak – Cseh László

2016-12-06 06:59:12

Még egy magyar fellépője volt a windsori FINA Convention pódiumbeszélgetéseinek: a világszövetség a hagyományos, sportolók részvételével rendezett záróeseményére külön meghívta Cseh Lászlót, akit az úszósport élő legendájaként mutattak be a hallgatóságnak.

úszás Michael Phelps FINA Convention FINA Cseh László

FINA-gála: az államtitkár is gratulált Hosszúnak és Tusupnak

2016-12-05 14:18:05

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Facebook oldalán gratulált Hosszú Katinkának és edző/férjének, Shane Tusupnak, miután a Nemzeti Úszószövetség (FINA) tegnapi gáláján a háromszoros olimpiai bajnokot megválasztották az Év női úszójának, utóbbi pedig az Év női úszóedzője díjat vehette át.

úszás rövid pályás úszó vb Shane Tusup Michael Phelps Hosszú Katinka FINA

FINA-gála: a MÚSZ-közleményből kimaradt, Tusup is kapott díjat

2016-12-05 09:37:27

A Magyar Úszószövetség által kiadott közleményből kimaradt, de a nemzetközi szövetség (FINA) az év edzői között jutalmazta az év női úszójának, Hosszú Katinkának az edzőjét/férjét, Shane Tusupot is.

úszás rövid pályás úszó vb Shane Tusup Michael Phelps Hosszú Katinka FINA

FINA-gála: Hosszú Katinka és Michael Phelps az év úszói

2016-12-05 06:34:44

Hosszú Katinka egymás után harmadszor, Michael Phelps 2012 után másodszor lett az év úszója – a trófeákat a windsori Ceasars Hotel Colosseum nevű rendezvénycsarnokában adták át a hagyományos FINA-gála keretében. A magyar szövetség által kiadott közleményből kimaradt, de a nemzetközi szövetség az év edzői között jutalmazta az év női úszójának, Hosszú Katinkának az edzőjét/férjét, Shane Tusupot is. 

úszás rövid pályás úszó vb Shane Tusup Michael Phelps Hosszú Katinka FINA

Titkos esküvő: Phelps még az olimpia előtt elvette Miss Californiát

2016-10-27 16:17:46

Titkos esküvőn vette el barátnőjét, Nicole Johnsont Michael Phelps, minden idők legeredményesebb olimpikonja. A huszonháromszoros olimpiai bajnok úszóklasszis még június 13-án házasodott össze Johnsonnal. Az alábbi kép az esküvő napján készült.

úszás házasság Michael Phelps