Találatok a Center Sport címkére

Találatok száma: 5

DVTK: az U-válogatottat olasz élvonalbeli klub teszteli

2019-06-14 11:52:54

A Center Sport menedzseriroda a hivatalos Facebook-oldalán tudatta, hogy az U16-os válogatott labdarúgót, Kispál Tamást az olasz élvonalbeli SPAL teszteli.  

magyar átigazolás SPAL Kispál Tamás DVTK Center Sport

A kétmilliós scout; pénzszóró PSG; nagyot kaszáló Monaco

2017-11-28 12:53:52

E havi bejegyzésemben az európai futball jelenségeivel és statisztikáival foglalkozó kutatócég, a CIES néhány statisztikájával szeretném felhívni a figyelmet a hatékony scouting, vagyis játékosmegfigyelés, játékosfeltérképezés fontosságára. Már csak azért is gondolom aktuálisnak a témát, mert nyakunkon a téli átigazolási időszak.

wyscout scouting scout Paunoch Péter Center Sport

NB I: „A klubok egyre inkább hajlandóak pénzt áldozni új játékosokra”

2017-09-07 10:42:11

Paunoch Péter játékosügynök szerint a múlt héten befejeződött nyári átigazolási időszakban bizonyos szempontból folytatódtak a korábbi tendenciák, például az, hogy továbbra is nagyon nehéz magyar labdarúgót külföldre közvetíteni. Viszont itthon egyre inkább hajlandóak a klubok átigazolási díjat fizetni a játékosokért, tehát már nem csak szabadon igazolható futballistákat keresnek.

Paunoch Péter NB I Korhut Mihály Holman Dávid Guzmics Richárd Center Sport

A magyar játékos nem tud mosolyogni – Dárdainál igen

2017-04-06 15:08:12

Március végén tartotta idei első tanfolyamát a Center Sport menedzseriroda, amely az elmúlt években rendszeresen szervez különböző képzéseket megfigyelőknek (angol szakszóval scoutoknak), játékos-közvetítőknek, illetve a témák és a szakma iránt érdeklődőknek. A mostani programban klubirányítás, sportvezetés témakörben tanulságos előadást tartott a korábbi, válogatott labdarúgó, Sallói István, aki 2001 óta öt magyar klub vezetőségében dolgozott, jelenleg pedig a Stars and Friends ügynökség scoutja. Előadásának első felét, a klubmodellekről, klubfilozófiáról szóló részt már korábbi cikkünkben bemutattuk, most pedig következzenek a magyar futballistákról szerzett tapasztalatok, illetve a válogatott stábjában, Dárdai Pál mellett végzett munka tanulságai. 

válogatott Sallói István Dárdai Pál Center Sport

„A szemétben guberálunk és aztán megsértődünk”

2017-04-06 09:23:52

Március végén tartotta idei első tanfolyamát a Center Sport menedzseriroda, amely az elmúlt években rendszeresen szervez különböző képzéseket megfigyelőknek (angol szakszóval scoutoknak), játékos-közvetítőknek, illetve a témák és a szakma iránt érdeklődőknek. A mostani programban klubirányítás, sportvezetés témakörben tanulságos, számos statisztikával, különböző kimutatásokkal megtámogatott előadást tartott a korábbi válogatott labdarúgó, Sallói István, aki az elmúlt években számos klubnál, Magyarországon és külföldön is dolgozott különböző pozíciókban, illetve a Magyar Labdarúgó-szövetségnél is, például Dárdai Pál szövetségi kapitány stábjában, jelenleg pedig a Stars and Friends ügynökség scoutja. Cikkünkben kettébontjuk az elhangzottakat, az első részben kifejezetten a klubvezetésre, klubmodellekre, a tulajdonosok szerepére, a hazai és a nyugat-európai klubirányítás összevetésére fókuszálunk.

klubirányítás fiatalszabály Sallói István NB II NB I MLSZ